Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Schland oh Schland

Uitzending do 18:00 ** July 8th, 2010 by wim.webgang **

Na het nieuws:
Ventilator-hygiene- Het hoofd koelhouden. De computers ook. CPU temperatuur in werking: ongeveer 60°C. Hoe die temperatuur aflezen?
- Geldautomaten kraakbaar-lezing verboden: Vraag is wie nu meest beschermd wordt; de ATM fabrikant of de kleine groep criminelen die de gebreken al gebruiken? In ieder geval niet de onschuldige gebruiker. Gelukkig zijn de slides al “online” te vinden …op slideshare
- Het wapenschild van US CYBERCOM bevat een combinatie van letters en cijfers; code van wat? MD5-checksum van hun motto?
- Zonnevliegen: www.solarimpuls.com

Schland oh Schland

Even leek het goed te gaan met Duitsland; ze wonnen het Songfestival, en ze waren tot de kwartfinale van de wereldbeker geraakt. Er welde aarzelend een fierheid op, maar de uiting daarvan wordt voorzichtig gewikt en gewogen tegen het verleden. Een groep jongeren weet dat op YouTube allemaal te combineren in “Schland o Schland”, een parodie op het Duitse Songfestivallied van Lena. De muziek van het originele “Love oh Love” laat geen ruimte voor alle lettergrepen van Duitsland, dus wordt het maar afgekapt tot “schland”. Het gaat niet over “Stolz” (trots), maar wel over “begeistert”; bescheiden enthousiast als het ware. Verder nog meer woordspelingen, verwijzingen naar politiek, enz. Resultaat: een hit op YouTube en een klacht van de platenfirma van Lena. De parodie wordt door Youtube verwijderd .. en vele malen er terug op gekopieerd door gebruikers. Wedden dat het clubje uiteindelijk een contract aangeboden krijgt van een platenfirma? Lena’s “slechte Engels” doet trouwens wat denken aan dat andere, door internetsucces ontstane hitje “I’ll Kill Her”. Zeker leuk om de originele Youtube versie met enkel maar gitaar en stem terug op te zoeken… (+fragmenten)

Muziek:

Janus – Drunken_Steps
NotAnameYet – stand_youre_ground
ASR – God_Was_A_Monkey

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.