Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Smile :-)

Uitzending do 18:00 ** September 25th, 2008 by wim.webgang **
  • 192.168.1.15 is geen publiek IP-adres. 87.66.81.8 bv wel (nu ons adres trouwens). Via ip-adressen kan opgespoord worden van waaruit een computerverbinding wordt gemaakt. Bv de /whois in een IRC kanaal onthult het ip adres, dat kan leiden naar een privider, verbindingspunt, ineternetaansluiting. Ook naar de “dader” van een aanval? Zo simpel is het niet, wie echt wat fout in de mars heeft werkt via botnets. M.a.w. bestuurt vanop afstand een “gekraakte” computer om een aanval uit te voeren, van ver over de grenzen bv.
  • Google verdedigt niet zonder belang het vrij verkeer van informatie. Maar de EFF vindt ook dat de rechten van de individuele gebruikers in het gedrang komen. De industrielobby wil natuurlijk zijn verouderd “muziek-distributie-systeem” zolang mogelijk in stand houden. Muzikanten hebben nu immers geen platenfirma’s meer nodig om muziek te kunnen verspreiden.
  • En een gigantische smiley event in een Russische stad.
    Goed idee om te berekenen wanneer de satelliet langskomt die de foto’s voor Google Earth trekt. Even een datum afspreken, een “spacemob” organiseren en daarna eeuwige roem op Google Maps. Spijtig genoeg was het bewolkt…

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.