Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Minty Boost

Uitzending do 18:00 ** August 5th, 2010 by wim.webgang **

Minty Boost; van opladers voor “i-apparaten”. Een lesje “hardware hacken” en “Reverse Engeneering” met en door Lady Ada

Nog meer hackerspace tips; en een kans om ze te evalueren bij de opening van een Antwerpse Hackerspace: “voidwarranties”, zie we.voidwarranties.be.
en ook nog …
Malvertising
Geluksgetal

Wie herinnert zich nog de val van de Baring’s bank. Het zou een “kraak van de maand” kunnen zijn in ons programma. Leeson, een trader die in een kantoor in Singapore zat, deed een aantal riskante beleggingen en bracht daarmee de bank over de rand van de afgrond. Hij verpseelde 827 miljoen pond, terwijl het handelskapitaal van de bank maar 400 miljoen bedroeg.
Velen vroegen zich af hoe dat kon, deze eenvoudige fraude die niet ontdekt werd omdat niemand er aandacht voor had.

Leeson had een nieuwe rekening geopend waarnaar hij alle verliezen wegboekte, hij noemde het zijn 88 888 rekening (een Chinees geluksgetal). Alle verrichtingen gingen echter naar London. Daar wist het rekencentrum niet wat voor verrichting het was, want ze kenden het rekeningnummer niet, het leek niet te bestaan. Dus werden di transacties gewoon ge-”delete”; probleem opgelost. De bank even later ook.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.