Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Oracle gebruikt java * Oracle gebruikt Solaris * Virtuele inbraak * PS3 kraak

i-nieuws 6 na 6 ** August 19th, 2010 by wim.webgang **

19/08/2010


Oracle gebruikt java
Oracle kocht Sun en kreeg daarmee java in handen. Oracle spant nu een zaak aan tegen Google voor het gebruik van Java in de Android smartphone. Google zou patenten en of copyright van Java geschonden hebben, en er zelfs ex-Sun medewerkers voor ingehuurd hebben. Maar Google ontkent dat. Ze zeggen dat ze Dalvik, een eigen implementatie van java, van de grond af hebben opgebouwd, zonder de code van Sun’s java te kopiëeren. Sun heeft er hard aan gewerkt om java gestandaardiseerd te houden, en de community vroeg om java open source te maken.

Doordat Google een eigen implementatie wist te maken mist Oracle misschien een hoop licentiegeld waar ze op gehoopt hadden bij de overname van Sun.

Oracle gebruikt Solaris
Oracle is blijkbaar van plan om Solaris, het unix-besturingssysteem van Sun, intensief te gaan gebruiken in combinatie met ontwikkeling van Sun hardware. Maar daarvoor zijn ze niet geïnteresseerd in het ontwikkelingsmodel via OpenSolaris. Momenteel wordt daar in open source de ontwikkeling gedaan, die dan in Solaris geïntegreerd wordt als ze zich bewezen heeft (*).
Oracle denkt eerder aan een instapvriendelijke Solaris Express. Van daaruit kan een klantbedrijf dan upgraden naar de commerciele versie van Solaris, nu Solaris 11.

De “community” die ontstaan was rond OpenSolaris vindt het allesbehalve grappig omdat ze het gevoel hebben dat ze hun tijd verloren hebben die ze in OpenSolaris investeerden. De bestaande OpenSolaris code blijft natuurlijk wel vrij.

* zoals met de meeste Linux distributies gebeurt.
Ik vraag me af of Oracle rekening heeft gehouden met een verderontwikkeling van OpenSolaris buiten Oracle om.


.

Virtuele inbraak
Een veiligheidsexpert heeft details bekendgemaakt over zijn onderzoek naar veiligheid in de virtuele wereld Second Life. Hij kon niet valsspelen, maar kon wel code aan een object plakken waarmee hij kon binnenbreken in de computer van een andere deelnemer in de virtuele wereld. Hij kon hun figuur manipuleren en hun virtueel geld uitgeven.
.

PS3 kraak
Er is een nieuwe manier gevonden om de ps3 spelcomputer te kraken. Sony, de fabrikant van de spelcomputers had de mogelijkheid uitgeschakeld om een ander systeem te draaien op het apparaat. Daardoor gingen gebruikers op zoek naar een andere manier om bv Linux op de ps3 te draaien. Nu is een manier gevonden waarbij een speciale usb-stick gebruikt wordt, die een “mod chip” bevat.
.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.