Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Oracle tegen Google * Vrijheid van fotograferen * Verboden leerboek * Besmetting via USB

i-nieuws 6 na 6 ** August 26th, 2010 by wim.webgang **

26/08/2010


Oracle tegen Google
Inforworld verdiepte zich in de klacht van Oracle tegen Google over het gebruik van programmaonderdelen die onder copyright of patentrechten valt.
Oracle beschuldigt Google over 7 gevallen van software patenten en 1 geval van copyright overtreding. Meestal wordt geƫist dat de overtreding onmiddellijk stopt, naast een schadevergoeding. Oracle eist meer: alle copies waarin de overtreding voorkomt, moeten vernietigt worden. De code komt voor in de Anroid smartphones, dus de gevolgen zijn moeilijk te overzien. Bovendien willen ze dat het voorkomt voor een rechtbank met een jury.

Vrijheid van fotograferen
Een Duitse IT-consultant ergert zich aan de gaten in Google street view. Hij vindt dat mensen onterecht vragen om foto’s van hun gebouwen uit het systeem te verwijderen. Om de nadruk te leggen op de vrijheid om foto’s te nemen op publieke plaatsen of plaatsen die van op de openbare weg zichtbaar zijn, start hij zijn eigen aanvulling. Hij gaat foto’s trekken van de ontebrekende plaatsen. Die zal hij uploaden naar Picasa. Dan maakt hij een link naar een locatie op Google maps, waardoor de foto via Google maps toch zichtbaar wordt. Hij heeft al hulp gekregen van een aantal andere enthousiastelingen. Hun eerste werk is een inventaris maken van wat er ontbreekt, want Google geeft daar geen lijst van vrij.
.

Verboden leerboek
Facebook heeft een web-bedrijf met de naam “Teachbook” voor de rechtbank gedaagd voor het gebruik van “book” in hun naam. Het Amerikaanse Teachbook is een net opgestart bedrijf dat leraars toelaat via de site hun leerplannen en andere aspecten van hun klas te beheren. Een online leraarsplatform is het doel, en de combinatie daarvan met de naam ergert Facebook blijkbaar. Het tweemansbedrijfje Teachbook met 20 inschrijvingen op hun – niet eens officieel gelanceerde – website, valt uit de lucht. Ze vragen zich af of ze zich zorgen moeten maken over de klacht van miljoenenbedrijf Facebook, of juist blij voor de extra reklame. Ze starten in de herfst met een databank met leerplannen, met mogelijkheid tot onderling bespreken, beoordelen en uitwisselen van leerplannen. Het is de bedoeling om er te bloggen en ook leerfilmpjes online uit te wissen.
Misschien kunnen ze de naam veranderen in Teachtube?

http://www.teachbook.com/

Besmetting via USB
De meeste besmettingen met malware komen de computer binnen via e-mail, websites en andere internettoepassingen. Voor de internetperiode verspreidde malware zich via het besmetten van diskettes, maar die vorm verdween met het buiten gebruik geraken van de diskdrive. Nu is er echter een heropleving van een gelijkaardige verspreidingsmehode op usb-sticks. De malware nestelt zich als startprogramma op de usb-stick, en besmet elke Windows computer die het kan. Die computers besmetten op hun beurt elke aangeboden usb-stick. Maar doordat steeds meer verschillende apparaten op de computer worden aangesloten via usb, en die dikwijls ook beschrijfbaar geheugen hebben, verspreidt de malware zich nu ook via mp3 spelers, gsm’s, smartphones, camera’s enz.

Meer op net-security.org .

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.