Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

De postduif is terug * Open Source sociaal netwerk * Facebook gebruik door bedrijven * 64 bit Flash

i-nieuws 6 na 6 ** September 16th, 2010 by wim.webgang **

16/9/2010


De postduif is terug
Een van de bekende it-grappen waarin een postduif sneller is dan internet, heeft nu vorm gekregen in een het Verenigd Koninkrijk. Daar zijn afgelegen boeren en bedrijven het beu dat ze geen degelijke breedband internetverbinding kunnen krijgen door gebrek aan infrastruktuur. Een internetprovider die de zaak wil aanklagen heeft nu een opstelling gedaan met twee duiven, Rory en Tref, die 200 Mb data moeten transporteren over een afstand van 84 mijl. De data bevat HD-filmpjes, en de duiven worden ermee losgelaten op een boerderij in North Humberside. Op hetzelfde moment zal de boer dezelfde bestanden beginnen uploaden naar YouTube. In Wrangler worden de duiven verwacht, en volgen ze ook de upload op YouTube. Daar zullen ze dus vaststellen of ze eerst de filmpjes van de SD-kaarten van de duiven kunnen bekijken, of eerst de uploads op YouTube. De snelheid van de internetverbinding op de boerderij is zo’n 100 tot 200 kbps

De stunt is niet origineel; in Zuid-Afrika werd hij al eens uitgevoerd met een duif die 4 Gigabyte over 40 mijl moest overbrengen in een wedstrijd tegen de internetverbinding. De duif won. Het is niet de bedoeling de internetverbining daadwerkelijk te vervangen door postduiven, want die zijn te onhandig voor chatten en skype.


64 bit Flash
Adobe werkt aan een 64 bit versie van de Flash Player voor Linux. De codenaam is “square”. Wie die wil uitproberen nog voor het officiĆ«le verschijnen kan de download afhalen van een website. Er wordt aanbevolen eerst de oude versie te de-installeren als je die hebt. Volgens getuigen van gebruikers zou de versie al goed werken op een debian installatie, met zowel beeld als geluid.

labs.adobe.com/downloads/flashplayer10.html

Open Source sociaal netwerk

Er is een project in ontwikkeling voor het maken van een open source sociale netwerksite met de naam “Diaspora”. Ze laten al een beetje in de kaarten kijken op een blog, waar ze ook code vrijgeven voor inspectie. Het project is nog niet klaar voor gebruik. De huidige slogan is: “Het open source sociaal netwerk onder je eigen controle, dat privacy-vriendelijke is. Het project is opgericht door 4 studenten. Het moet cross-platform worden (Linux, Mac, Windows) en wordt geprogrammeerd in Ruby, met gebruik van ondermeer het Rails framework. De gebruikers kunnen zelf kiezen waar hun data terechtkomt, dat kan bv zijn op een server bij een internetprovider waar ze al een website hebben, op een eigen server, enz. Het systeem zal open zijn voor uitbreidingen, zodat ook andere programmeurs een eigen plugin kunnen schrijven.

Het grappige is dat ze ondertussen zelf een Faceboek pagina hebben met de naam “Join-Diaspora”
Site: www.joindiaspora.com


Facebook gebruik door bedrijven

Volgens een onderzoek van Panda Security heeft 1 bedrijf op 3 al virussen of andere malware binnengehaald door gebruik van sociale netwerken door de werknemers. De bedrijven vrezen vooral privacy problemen, dataverlies, besmettingen met malware, tijdverlies van werknemers, schade aan de reputatie van het bedrijf, en overbelasting van hun netwerk. Bijna 70 procent van de bedrijven zegt een aktieve bedrijfsaccount te hebben op Facebook, daarnaast soms ook op Twitter, YouTube, en LindedIn. Dus is het niet te verwonderen dat bij problemen ook 70 procent veroorzaakt wordt door Facebook gebruik.

Evenmin toevallig concluderen ze uit de studie dat bedrijven hulpmiddelen kunnen inzetten om de veiligheid te verhogen, zo’n beetje als anti-virusprogramma’s.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.