Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Geen gratis hulp * Besmet * Virtueel gevolgd * Boete voor gesjoemel

i-nieuws 6 na 6 ** October 14th, 2010 by wim.webgang **

14/10/2010

Geen gratis hulp

De muziekindustrie van de VS vindt dat Google hen moet helpen om auteursrechtelijk beschermd werk op te sporen op internet. Nu is het zo dat de firma’s kunnen vragen om links naar illegale downloads uit de zoekresultaten te verwijderen. De muziekindustrie wil dat Google mee aktief op zoek gaat naar die links. Google wil daaraan meewerken maar heeft er ook een prijs op geplakt, namelij k 5 dollar per duizend zoekbewerkingen.
De muziekindustrie beschuldigt Google geld te verdienen aan de piraterij. Er zijn namelijk Google advertenties aangetroffen op websites die volk lokken door illegale kopies van muziek of films aan te bieden.
De muziekindustrie zet Google onder druk om via die weg ook een inkomstenstroom bij te maken. Zo werd een overeenkomst afgesloten waarbij Google betaalt zodat gebruikers van hun youtube site bestaande filmpjes en muziek kunnen gebruiken.
Anderzijds kan ook verwacht worden dat Google een eigen muziekwinkel start. En dan wordt het zowel een concurrent als een collega van de muziekindustrie. Die wil op zich wel graag dat er een sterke concurrent voor Apple op de markt komt. Dat bedrijf bepaalt nu de prijzen en voorwaarden door zijn sterke marktpositie in de digitale muziekhandel.

Besmet
Volgens een website van Kaspersky lab is de VS het land met de meeste besmette computers, meer bepaald “zombie” computers, die ongewild op afstand door iemand anders bestuurd kunnen worden.
De tweede op de lijst met besmette computers is Braziliƫ.
De cijfers geven maar een beperkt beeld van het fenomeen, want ze zijn gebaseerd op het aantal computers waarbij een besmetting werd vastgesteld. Het programma om de besmetting te verwijderen zorgt voor de statistieken.
Voor het oprollen van de botnetwerken wordt internationaal samengewerkt door softwarebedrijven, overheden en politiediensten. In juli van dit jaar werd in SloveniĆ« een man opgepakt die ervan verdacht wordt de programmacode geschreven te hebben voor het “Mariposa” botnet. Dat volgde op de arrestatie in Spanje van 3 uitbaters van het botnet.

Een van de manieren om betrokkenen op te sporen is de registratie van websites die gebruikt worden door de organisatie. Die registratie staat op naam en geeft dus een spoor; in de VS werden 27 verdachte namen door onderzoekers overgemaakt aan de politie.

Virtueel gevolgd

Politiediensten in de VS gebruiken slimmere methoden om mensen te achtervolgen dan er met een auto achterrijden. Ze plakken een GPS-zender onder de auto van “verdachten”. Een Amerikaanse student die van half-Egyptische afkomst is, ontdekte zo’n apparaat onder zijn auto.

Bij een oliewissel in de garage stond zijn auto op de brug en hij zag een draadje loshangen. Dat bleek van een apparaat te zijn dat verbonden was met een batterijpack, alles met sterke magneten bevestigd onderaan de auto.

Een vriend van de student had er over geschreven en er een foto van op een blog gezet met de vraag wat het was en of het iets met spionage te maken had.
Binnen de twee dagen was duidelijk dat het apparaat echt was, en bovendien geplaatst door het FBI.

Die waren “not amused” met de ontdekking, en stuurden 12 man naar het appartement van de student om hun dure apparaat met veel vertoon terug op te halen.


Hoe zo’n ding terugvragen als geheimagent? Lichte dreiging van “staatseigendom” en “ontvreemden van” enz.? De jongere dacht eerst nog het “ding” op e-bay te verkopen, wat zou er dan gebeurd zijn?
Voorlopig nog te zien op de wired website

Boete voor gesjoemel

Dell moet wegens manipuleren van zijn boekhoudgegevens in functie van de beurs, een boete betalen van 100 miljoen dollar en een aantal hervormingen doorvoeren in zijn methodes. Kopman Michael Dell betaalt persoonlijk 4 miljoen dollar boete.
Dell had met geld van Intel zijn resultaten opgepept om te voldoen aan de “verwachtingen” van de beurs. De Amerikaanse beurswaakhond “SEC” had de zaak 5 jaar onderzocht, en diende een klacht in. Het is uitzonderlijk dat een in dienst zijnde CEO vervolgd wordt. De zaak is door de minnelijke schikking over het bedrag van de boete niet tot een rechtszaak gekomen.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.