Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Reuze pinguin fossiel

Uitzending do 18:00 ** October 21st, 2010 by wim.webgang **

Na het nieuws : waarom een pinguin-fossiel in onze uitzending zit (antw: Tux van “tuxedo” – zie de Linux en Unix stambomen), hoe op prepensioen gaan bij MS (foto: Windows zonder Chief Software Architect?), enz.
Ondertussen starten we van een live-DVD de Linux distributie “Linux Mint“, met fris-groen scherm en begingeluid, en een opvallende Windows-gelijkenis. Dat doen ze bewust om de “overgang te vergemakkelijken” voor gebruikers van een ander systeem. Verder: gebaseerd op Ubuntu, gebruikt een oneven kernel versie. www.linuxmint.com.
En buiten het nieuws:
* Gerucht van de maand:
- Apple zou interesse hebben om Facebook te kopen?
* Onze voorspelling van de maand:
Sommige informele voorspellingen in het programma komen worden door de realiteit achteraf bevestigd. Op het moment dat Oracle OOo verwierf, zeiden we dat OOo ontwikkelaars de code kunnen nemen en er zelf mee verderwerken, mogelijk een “fork” of afsplitsing van de code maken dus. Nu is er een “Libre Office” project gestart.

Misschien moeten we ze iets formeler noteren zodat we erop kunnen terugkijken na een jaar.
- DUS: “Oracle gaat open office gebruiken om een online office te maken die .. natuurlijk op een of andere manier als “service” draait op een backend van zijn eigen Oracle database.”

* Grap van de maand: prof in zweden: laptop gestolen met tien jaar werk; krijgt usb-stick met inhoud opgestuurd.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.