Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Tijdmachine staat stil * Red Hat 6 * Kinect winnaar

i-nieuws 6 na 6 ** November 11th, 2010 by wim.webgang **

Tijdmachine staat stil

Een antivirusprogramma voor Mac gaf bij een gebruiker een onverwacht probleem; na het verwijderen van een besmet bestand ontstond een conflict met Time Machine, het backup programma van Mac, dat toelaat denkbeeldige stappen achteruit te zetten in de toestand van je computer. De twee programma’s blokkeerden elkaar. Het gevolg van het conflict was dat hij zijn bijna 500 gigabyte grote Time-Machine backup kwijt was, goed voor meer dan anderhalf jaar gebruik.
Uit frustratie schreef de man er een blog over op “recoveringphysicist.com”

Het einde der tijden van Mac’s “Time Machine” was nabij voor een gebruiker van een antivirusprogramma. Een wetenschappelijk geschoold gebruiker had een gratis antivirusprogramma voor Mac gedownload. Na een paar dagen gebruik had hij de opdracht gegeven de hele harde schijf te scannen. Het antivirusprogramma vond een besmet javascript en er kwam ook een melding over de folder die gebruikt werd voor zijn Virtuele Windows.

Toen hij het javascript wilde bekijken hield het antivirusprogramma hem telkens tegen met een waarschuwing voor de besmetting.
Wat opzoekwerk leerde hem dat de bestanden als niet-recupereerbaar werden beschouwd, en hij ze moest verwijderen. Dat deed hij, en hij werkte verder. Toen even later Time Machine aktief werd, zag die dat er bestanden verwijderd waren. Maar bij die vergelijking werd Time Machine ook gehinderd door het anti-virusprogramma, dat probeerde te verhinderen dat Time Machine de backupversie aanraakt. Het antivirus-programma bood in een waarschuwingsvenster wel aan om de bestanden te verwijderen, die copies in Time machine dus. Maar daar ging het fout want het antivirusprogramma had geen toegang tot die bestanden, alleen Time Machine zelf kan eraan. Zo verhinderden de twee programma’s elkaars werking, en bleef de gebruiker niets anders over dan het antivirusprogramma geforceerd te sluiten (process). De eerstvolgende keer dat Time Machine terug opstartte meldde het opvallend veel vrije ruimte op de Time Machine drive; de hele Time Machine geschiedenis was naar de eeuwige digitale jachtvelden.

Red Hat 6

Red Hat brengt versie 6 uit van zijn Red Hat Enterprise Een van de nieuwigheden is het toepassen van de nieuwe stroomspaartechniek in de AMD Opteron 4000 en 6000 processor. Het systeem kan tot 16 terabyte werkgeheugen aan. Dat kan van pas komen bij het draaien van virtuele machines, in theorie tot duizenden op één enkele fysieke server.
Het besturingssysteem is nu ook voorzien van NUMA of Non-Uniform Memory Access. Red Hat werkt intensief mee aan de ontwikkeling van de Linux kern.

Kinect winnaar

De “adafruit” website kondigde aan dat er een winnaar is voor hun wedstrijd om een open kinect driver te programmeren.
Kinect is een bewegingsdetector voor de Xbox 360, en bestaat uit een RGB camera, dieptesensoren en een microfoon, en is in staat tot bewegingsdetectie, gelaats- en stemherkenning

Deze uitbreiding kanook op andere apparatuur dan een xbox aangesloten worden, bv op een pc.

Het probleem is dat je dan drivers nodig hebt, en daarom werd de wedstrijd uitgeschreven door adafruit.
De beloning die ze koppelden aan de wedstrijd was 3000 dollar. De winnaar gaat het geld besteden om materiaal te kopen om aan meer programmeerprojecten te werken.

Een link naar de site, met een demo
en meer over de kinect:

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.