Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

There will be no nexus 2 * Erger dan CTRL-ATL-DEL * Novell opgekocht * Sony op open source * piraatpartij in Canada

i-nieuws 6 na 6 ** November 25th, 2010 by wim.webgang **


There will be no nexus 2

Dat er geen Nexus 2 zal zijn is een uitspraak van de topman van Google. Nexus was de smartphone van Google, en de uitspraak verwijst naar de volgende smartphone van Google, die het Android 2.3 systeem zal bevatten, bijgenaamd “Gingerbread”.
De eerste “Nexus” werd uitgebracht door Google zelf, om interesse te wekken op de markt. Daarna kwamen dan bekende gsm-fabrikanten op de markt met hun eigen smartphone op basis van het Android systeem.
De uitspraak dat er geen tweede Nexus komt, betekent niet dat de ontwikkeling van de Android-gsm’s stilgevallen is. Eerder betekent het dat Google niet zelf een volgende versie uitbrengt, maar het onmiddelijk overlaat aan één van de merkfabrikanten. De CEO van Google werd op een communicatiebeurs gezien met een afgeronde, zwarte smartphone. Volgens kenners komt het model overeen met de Samsunt Nexus S.

De naam is goed gekozen, een letter in plaats van een cijfer, en wie de “S” spiegelt ziet een …2.
Maar wat is die “Android” ook alweer?


Erger dan CTRL-ATL-DEL

Volgens een artikel op de NPR website zagen een paar gebruikers van een iPone hun toestel volledig gewist worden.
Bovendien was het hun werkgever die dat gedaan had, terwijl de gebruikers geen idee had dat hun werkgever op een of andere manier toegang had tot hun apparaat.

De oorzaak bleek bij Microsoft te liggen. Het toestel is immers voorzien om samen te kunnen werken met Microsoft’s mailserver “MS Exchange”. Om dat te kunnen moeten strikt de richtlijnen van Microsoft gevolgd worden, en die hebben blijkbaar tot gevolg dat vanuit een exchange server een instructie kan gestuurd worden om alles te wissen.

Gewoon het feit dat je op de iPhone de toegang tot een Exchange server openstelt, maakt je vatbaar voor een aktie vanuit die server die je eigen toestel volledig kan wissen.

Het interessante aan dit geval was de de vrouw wiens iPhone gewist was, helemaal geen toestel van de firma had. Het was haar eigen prive toestel. Op dat toestel had ze e-mail van het werk toegelaten. En op het werk had iemand “een vergissing gedaan” en in een mail de kwaadaardige code verstuurd die voorzien is voor gevallen waarin een bedrijfs-gsm gestolen is.

Link naar npr


Novell opgekocht

Novell, het moederbedrijf van een van de grootste Linuxdistributies, het oorspronkelijk uit Duitsland stammende Suse Linux, is doelwit geworden van een opkoopaktie, waarbij een ander bedrijf een bod doet op alle aandelen, en daarvoor meer biedt dan de geldende marktprijs per aandeel.
Novell verklaarde in te stemmen met de overname. Het bedrijf dat de overname doet heet Attachmate Corporation. Het zou 2,2 miljard dollar betalen voor de overname. Ze voeren Attachmate en NetIQ in hun aanbod, en zullen daar nu als twee bedrijfseenheden Novell en Suse naastzetten. Attachmate corporation zelf is in handen van een investeringsgroep. Een eigenaardig detail bij deze verkoop is dat een klein onderdeel van de Novell bezittingen in de vorm van “intellectual property” tegelijk verkocht worden aan CPTN holdings voor 450 miljoen dollar in cash.

Er is op het moment van de aankondiging geen beschrijving over welk “intellectueel eigendom” het gaat dat hier zijdelings apart verkocht is. Over de koper is wel meer te vinden: CPTN holdings is een financiële groep onder leiding van Microsoft. Microsoft investeerde ongeveer 10? jaar geleden ook via een investeringsmaatschappij in SCO, een bedrijf dat een jarenlange juridisch gevecht leverde tegen de Linux wereld. Uiteindelijk draaide dat op een sisser uit, en het was ondermeer Novell dat met bewijsmateriaal tegen SCO kwam. Aast Microsoft op dat materiaal en gaat ze het misbruiken tegen de vrije softwarewereld?
Van de zogenaamde investeringsmaatschappij had nog niemand gehoord, en ze werd pas begin november opgericht. Volgens een vrije software jurist is het bedrijf een pure stroman voor Microsoft zelf.
De aandeelhouders van Novell moeten de deal nog goedkeuren, en misschien komt dan meer informatie naar boven.


Sony op open source

Sony heeft aangekondigd dat hun “Networked Application Platform” gebruik gaat maken van de code van de GNUstep community. De oorsprong daarvan gaat terug tot de OpenStep standaard die ontwikkeld werd door NeXT computer, het bedrijf waar Steve Jobs na en voor Apple mee bezig was.
Ze zorgen ervoor dat de code wel gebruikt kan worden met moderne schermen, zoals de aanraakschermen.

Zie snap.sonydeveloper.com


piraatpartij in Canada

In Canada is de piraatpartij gestart voor deelname aan de verkiezingen. Het is de eerste keer dat buiten Europa een Piratenpartij wordt opgericht. Jeff Coleman, de oprichter, wil zich richten op thema’s die eigen zijn aan de informatie-eeuw. Hij vindt dat copyright en patentwetten niet meer aangepast zijn aan de huidige tijd, en te veel de mogelijkheden beperken en creativiteit onderdrukken. Hij pleit ook voor een betrouwbaarder internet, en maakt zich zorgen over de privacy van de internetgebruikers. Hij zou al 2000 leden hebben voor zijn Canadese piratenpartij.

In Europa, meer bepaald Zweden, startte de piratenpartij in 2006, en er zitten ondertussen twee vertegenwoordigers in het Europees parlement.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.