Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Alternatief DNS * Internetoorlog werkt * Amerikaanse justitie * Tijdschift uit de rekken gehaald

i-nieuws 6 na 6 ** December 2nd, 2010 by wim.webgang **

Alternatief DNS

Peter Sunde is niet tevreden met hoe de beheerder van het internet, ICANN, werkt.
Hij stelt voor om een alternatief op poten te zetten dat niet hiërarchisch werkt (zoals ICANN), maar met een systeem van wederzijds vertrouwen. Hij wil een nieuwe DNS root server opzetten, die dient als top van de naam-piramide van het internet. Die moet transparant zijn en bovendien veilig, door het gebruik van veiligere verbindingen. ICANN beheert momenteel het hele IPv4 en IPv6 systeem. Peter Sunde ondervond zelf hoe onveilig het systeem is toen hij een domeinnaam kwijtgeraakte.

Peter Sunde stond mee aan de wieg van de Pirate Bay

Internetoorlog werkt

Volgens een artikel in de Guardian zou Iran toegegeven hebben dat de aanval met de Stuxnet worm de werking van Iran’s programma voor uraniumverrijking heeft aangetast. Meer bepaald kreeg de computersturing van de centrifuges problemen.
Ook de wikileaks website mocht ondervinden hoe een cyberaanval voelt. De lang op voorhand aangekondigde publicatie van “geheime” documenten, meer bepaald communicatie van en naar Amerikaanse ambassades, werd onmogelijk gemaakt door een aanval op de wikileaks webservers. Wikileaks leek er op voorbereid want ze verspreidden de informatie al via een andere weg naar een aantal krantenredacties over heel de wereld.

De aanval op de wikileaks site had een groot commercieel voordeel voor de kranten, die nu als eersten met de inhoud konden uitpakken. En hoewel Amerika iedereen waarschuwde voor de kwalijke gevolgen van de wikileaks documenten, en de website beschuldigde van onverantwoord gedrag, was het niet de geheime dienst van de VS die de website platlegde. Het was een “patriotische” maniak die iedereens website bestookt waarvan hij het niet eens is met wat daarop verschijnt. De man is opgepakt en zijn computers zijn in beslag genomen.

meer op https://infosecisland.com/blogtag/427/Jester.html

Amerikaanse justitie

- Microsoft is veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan een Canadees bedrijf, wegens het moedwillig overtreden van patenten in Word. Microsoft blijft weigeren toe te geven, en heeft het nu tot het allerhoogste hof van beroep gebracht in de zaak.

- Oracle heeft het juridische spelletje tegen SAP zover gedreven dat ze nu een officiele veroordeling hebben waarbij SAP 1.3 miljard dollar moet betalen. De Amerikaanse softwaregigant Oracle heeft daarmee het Duitse SAP zwaar getroffen. Ongetwijfeld zal SAP alle beroepsmogelijkheden uitproberen, maar ondertussen heeft concurrent Oracle hen veel naam-schade toegebracht, wat zowel nadelig kan zijn voor toekomstige contracten als voor de beurskoers.

Een bedrijf in de VS, dat overgenomen werd door SAP, had copyright-overtredingen begaan, en SAP had dat ook al toegegeven, en was bereid om over een minnelijke schikking te praten. Oracle’s baas liet intussen al merken dat hij persoonlijk een eitje wilde pellen met SAP, en de rechtszaak is dar

Tijdschift uit de rekken gehaald

Apple heeft alweer een applicatie uit de app-store gehaald. Dit keer ging het over een tijdschrift dat verbannen werd uit de digitale rekken. Het gevolg is dat iphone gebruikers het technologietijdschrift, dat tweemaandelijks uitkwam, niet meer kunnen lezen op hun toestel, tenzij ze het “jailbreak”-en.
De reden van de verbanning ligt mogelijk in de inhoud van het tijdschrift: het ging over Android, en dat is een systeem dat concurrentie vormt voor de iphone.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.