Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Standaard in de wolken * Goedkopere spelletjes * Vrouwen en computers * Ontslag door Facebook-uitlatingen

i-nieuws 6 na 6 ** February 10th, 2011 by wim.webgang **

Standaard in de wolken

De discussie over standaarden speelt zich niet alleen op de desktop af, maar ook in de cloud. Of wat erachter zit, namelijk de datacentra.
Cisco en HP zijn het oneens over een standaard die nog geen standaard is, 802.Qb.
Omdat het nog maar een voorstel tot standaard is, en er geen geratificeerde versie bestaat, zijn er twee varianten: g en h. Cisco leidt zijn klanten in de richting van een van beiden, en hp is daar niet mee gediend.
Vgl discussie over “de meter”. Ofwel bv een standaard stok in een standaardinstituut bewaard, ofwel bv de berekening op een zo groot mogelijke maat, de omtrek van de aarde gedeeld door x.

Goedkoper spelletjes

Gevestigde waarde Nintendo maakt zich zorgen over de explosie van goedkope spelletjes op de smartphone. Die ondermijnen hun markt. De baas van Nintendo maakt zich er zorgen over dat consumenten gewend geraken aan de prijs van 1 a 2 dollar voor een spelletje. Hoewel die niet te vergelijken zijn met de spelconsoles op gebied van spelervaring, want in verhouding is die 1 of 2 dollar soms nog te veel opppert hij wel. Het is duidelijk dat deze omwenteling kansen biedt aan onafhankelijke of nieuwe spelontwikkelaars en uitgevers.

Zie statistiek world of goo over uitbrengen van ipad versie

Vrouwen en computers

In de tweede wereldoorlog werden zowel computers als vrouwen ingezet om wiskundige berekeningen te doen, bv om de baan van projectielen te berekenen. De term “Computer” sloeg nog op de persoon die berekeningen deed. Het leger van de VS ronselde jonge wiskundig begaafde vrouwen om die berekeningen te doen. De resultaten werden doorgestuurd naar de operationele eenheden, die ze gebruikten om hun projectielen te richten.
LeAnn Erickson, een filmmaakster die in 2003 interviews deed voor een project, hoorde toevallig tweelingzussen praten over die oorlogsjob. Een aantal van die vrouwelijke berekenaars gingen ook over tot het programmeren van de eerste hulpmiddelen voor hun berekening: de ENIAC, een van de eerste computers.

Erickson was zich bewust van het verdwijnen van de getuigen en maakte er een documentaire film over: “Top Secret Rosies: The Female Computers of World War II”. Die film is nu uitgekomen op DVD.

Vrouwen zijn al sinds de begindagen van de computer belangrijker dan de mannengeschiedenis doet uitschijnen. De eerste computerprogrammeur was bv een vrouw (Ada Lovelace). Naar haar is later een programmeertaal genoemd: ADA.

Ontslag door Facebook-uitlatingen

In 2009 werd een vrouw ontslagen wegens commentaar op haar werkgever, een ambulance-bedrijf. Ze had die commentaar op het Facebook netwerk gepubliceerd, zich niet bewust van de kans dat de werkgever dat te zien zou kunnen krijgen. Het ontslag werd aangevochten, en de overheid in de VS geeft nu het signaal dat werkgevers respect moeten hebben voor de vrije communicatie over loon, werkvoorwaarden en omstandigheden op die sociale netwerken. Werkgevers moet hun soms te strenge voorwaarden herzien. Er wordt wel gewaarschuwd dat geen bedrijfsgeheimen of andere vertrouwelijke informatie via die weg gelekt mag worden.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.