Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang

Private

Laatste titels:

Verslaving geen excuus voor illegale P2P

Uitzending do 18:00 ** November 27th, 2008 by wim.webgang **

De muziekindustrie is aan het evolueren van fysieke CD’s naar digitale verkopen, en één platenfirma haalt daarmee nu meer dan met de CD-verkoop, de anderen volgen. De gameïndustrie is misschien wel de grootste concurrent van de Cd-industrie – alhoewel, het zijn ook cd’s. Als je de game-cd-verkoop bij de muziek-cd verkoop zou tellen …

De game-industrie zal misschien dezelfde problemen gaan kennen als de muziekindustrie. En naar “analogie” met de RIAA richtte de ESA ook een “Intellectual Property enforcement division” op … mind your ip-address!

Volgens het gamers-afkickcentrum in Amsterdam zijn 90 % nep-verslaafden, dus vergeet het maar als uitvlucht voor het illegale downloaden van het volgende game. Geen verslaving dus, maar wel “gewenningsverschijnselen”. Niet moeilijk dat de game-industrie zich nog geen zorgen maakt, en een paar grote produktiehuizen hebben de markt stevig in handen. Maar er zijn ook “indy” games: een top-tien.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.