Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Linux Desktop voor senioren * Monopolisten in elkaars haar * Google op vingers getikt * Stralingsbestand

i-nieuws 6 na 6 ** March 31st, 2011 by wim.webgang **

Linux Desktop voor senioren

Kiwi pc, een fabrikant in de VS van pc’s voor “senioren”, is gestart met een speciale Linux desktop pc voor senioren. Het toestel kost een 500 dollar, en bevat voorge├»nstalleerde software die internet gebruik makkelijk maakt, met e-mail, chat en andere programma’s. Op het scherm zijn de iconen wat groter dan gemiddeld om tegemoet te komen aan de verminderde zicht-capaciteiten van senioren.
De toestellen draaien op Ubuntu, en kunnen gebruik maken van het uitgebreide vrije-software-aanbod voor het installeren van extra programma’s.
Er is ook voorzien in het gemakkelijk laten installeren van een nieuw systeem; de gebruiker kan de pc opsturen, hij wordt voorzien van een nieuwe versie van het systeem, en teruggestuurd naar de gebruiker.

Monopolisten in elkaars haar

Monopolist Microsoft vliegt Google in de haren met een klacht bij de Europese Commissie tegen Google. Microsoft kent het klappen van de zweep; ze hebben ervaring met jarenlange onderzoeken die leidden tot een miljoenenboete.
Die heeft hen niet belet hun monopoliepositie op de pc te behouden, en zelfs het doorbreken ervan op de netbook te tackelen.

Ondertussen heeft eigenaar Bill Gates nog af te rekenen met een boek van zijn vroegere compaan Paul Allen. Toen die ziek was en behandeld moest worden, wist Gates hem blijkbaar een deel van Microsoft afhandig te maken. Het book van Allen verschijnt onder de titel “Idea Man” bij de uitgeverij “Penguin Group USA”, maar dat* is waarschijnlijk puur toeval.
(pinguin is het symbool voor Linux)
Uit Idea Man: http://www.vanityfair.com

Google op vingers getikt

Google is op de vingers getikt door de Handelscommissie in de VS over zijn eigen sociale netwerksite. Buzz werd als een dienst voorgesteld, een soort Blogging, met suggesties naar contacten, gebaseerd op de inhoud van bv het GMail verkeer. Voor de gebruikers leek het alsof ze controle hadden over het al dan niet toetreden tot het netwerk, was het zo goed als onmogelijk om er uit te stappen.
Google zal gedurende 20 jaar privacy audits moeten laten uitvoeren, en het bedrijf wordt ook verboden om zaken ivm privacygevoelige of vertrouwelijke informatie verkeerd voor te stellen.

Stralingsbestand

De VS gaan robots leveren aan Japan voor hulp bij het bestrijden van de kernramp in Fukushima. De robots kunnen in gebieden komen waar de radioaktiviteit voor mensen te hoog is, en kunnen zo dieper doordringen in de problematische situatie in de kernreaktor.
Maar de robots moeten ook bediend worden, en daarvoor worden zowel operators meegeleverd, als lesgevers die Japanners kunnen opleiden in de bediening. Van hoever de robots kunnen bediend worden werd niet onmiddellijk duidelijk.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.