Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Van overal…

WebGang blog ** December 19th, 2008 by Lydia **

Marrakech, 13u37, Hotel Royal Mirage…

Met de drukte kon ik gisteren niet inbellen in het programma.

Hier loopt een congres: ‘Moroccan women from here and elsewhere: Changes, Challenges and Pathways’.
Het gaat uit van de koning Mohammed VI, het CCME, dat merk je wel aan het budget dat besteed is.

De tickets, kamers en het eten van alle vrouwen die aanwezig zijn uit verschillende landen (Belgie, Frankrijk, Ghana, Canada, Amerika, UK, Spanje, …) zijn betaald, de kamers zijn meer dan ruim, het zwembad proper, de prijzen van de cocktails hoog, de service met een glimlach breed, de buffets duizelingwekkend, de liften betegeld, …
Bij aankomst vielen me de immense lusters op, de opgemaakte gezichten, het protocol… ik moest een knipoog onderdrukken toen een man in volledig Arabische outfit me een glaasje thee aanbood. Dus glimlachte ik maar beleefd.

Mijn collega ging vragen of er een programma was, maar het enige dat ze wisten te vertellen was dat we de dag erop om 9u paraat moesten staan.
Camera in de hand en 30 min te laat stond ik er vanmorgen dan ook, maar toen ik merkte dat de hele ochtend openingsgesprekken waren van vooraanstaande sprekers, ben ik rustig buitengeslopen en heb me aan een van de computers gezet hier in een zaal waar de mensen van het congres gratis internet aanbieden. (anders is het 100DH, dat is 10 Euro, voor een aansluiting van 24u).

De eerste computer viel de hele tijd uit, ik bleek niet de enige te zijn die dat probleem had. Ahja, ze draaien op Vista… ik heb me verplaatst naar een bakje dat er het schamelst uitzag en dat werkt blijkbaar prima.

Anyway, er is straks een speech over documentaires gemaakt door Arabische vrouwen, met de vraag of het een kunst, een wapen of een werktuig is.
Daar ga ik naartoe, het wordt gebracht door Ms. Izza Genini.

Maar eerst ga ik mijn knorrende maag troosten met voedsel, er is genoeg voor ons allen, ik wilde dat alle straatkinderen die hier ronddwalen konden mee-eten…

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.