Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Lydia filmt het landschap (Syrie)

WebGang blog ** May 2nd, 2009 by wim.webgang **
 • Syrie, april 2009: Lydia filmt vanuit de bus het landschap, en wordt met medereiziger opgepakt door -waarschijnlijk- politie in burger. Na gebarentaal “handboeien” door de bewakers en inbeslagname van filmcamera en nog meer afwachten komen ze uiteindelijk bij een “hogere” pif terecht. Nu krijgen ze ook te horen wat ze fout deden: een geheime luchthaven filmen de dag voor Obama er verwacht wordt… De ontknoping hoorde u in haar live telefonisch verslag.
 • BJ en Wim luisteren geboeid (figuurlijk) en wensen haar nog veel winkelplezien in Istanbul en een behouden terugkeer volgende week donderdag in WebGang!
 • De eerste reakties op de overname van Sun door Oracle worden bekend.

  “Dit is een van de moeilijkste e-mails die ik ooit moest schrijven”

  begint de aankodiging door Jonathan I. Schwartz, topman van Sun, op 20 april. Daarin beschijft hij de overnameprijs van 9,5 $ per aandeel, en voordelen van de overname, voor Sun, voor Oracle en vooral voor de klanten.

  Iedereen blijft natuurlijk nieuwsgierig wat Oracle nu effectief gaat doen.
  De eerste dag konden de webservers van Oracle het verkeer niet meer aan. De site crashte niet, maar er verscheen een melding dat de server druk bezig was en even geen inhoud kon tonen.

  De vragen die in de open source/free softwarewereld gesteld worden hebben betrekking op de toekomst van MySQL en OpenOffice.org, en natuurlijk Java.

 • Een vroegere DB-overname door Oracle: Sleepycat’s Berkeley DB, met o.m. een pad langs Netscape en zelfs JAVA: luister hier naar Margo Seltzer: “It’s hard to use the internet today and not touch BDB…”
 • Muziek: Ennui, en nog een ander nummer van de “Lydia vrije muziek collectie”.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.