Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

GeoHot hackt Facebook * Vloeiende kernenergie * Water en vuur * Wiskundemuseum * Big Brother USA * Betere Bots * Betere e-mail * Groupon op het net

i-nieuws 6 na 6 ** June 30th, 2011 by wim.webgang **

news 30/6

GeoHot hackt Facebook

GeoHot, een hacker bekend van het kraken van de iPhone en de PlayStation, gaat
nu Facebook hacken. Hij zal er gemakkelijk binnengeraken, want hij is onlangs
Eraangeworven om voor hen te “hacken”. Maar ze noemen het niet zo, officieel
is hij “product developer” voor applicaties voor de mac iOS toestellen, zoals
tablet computers. Hij zou 21 zijn.

.

Vloeiende kernenergie

In de VS is een rivier overstroomd, de Missouri, die op een van zijn oevers een kerncentrale heeft liggen, namelijk in Nebraska. De kerncentrale was echter voorzien op hoger water, en er werd bij de bouw een beschermende dijk gebouwd. Voorbije zondag heeft die dijk het echter begeven. Toch is er nog niet direct gevaar, want de kerncentrale was toevallig in onderhoud. De brandstofstaven moesten vervangen worden, en de nieuwe zijn nog niet geplaatst.

De beschermende dijken rond de Missouri zijn voorzien op een toevloed van water, zoals voorzien in de beschrijving van het intomen van de Missouri rivier, een project dat 60 jaar geleden opgestart werd. Het leger bouwde toen aan groot aantal dammen op het hogergelegen traject van de MIssouri, en kon daarmee de toevloed van water ongeveer halveren.
Maar nu heeft het leger een simulatie-oefening gehouden om aan te tonen hoeveel water er zou vloeien als ze de rivier terug in zijn oorspronkelijke vrijheid herstellen. Voor die simulatie spaarden ze een hele winter water op, en lieten die nu plotseling vrij. Niet iedereen stroomafwaarts is daar gelukkig mee. De aktie van het leger zou ingegeven zijn door frustratie met de milieubescherming. Die ging steeds meer lobbiën om natuurbeschermende maatregelen op te nemen in de “Master Water Control Manual”, het handboek dat gebruikt wordt bij het hele indammingsproject.

Bij het controleren van het water werden grote stuwmeren gebouwd, en daaraan gekoppeld waterkrachtcentrales die het gecontroleerd weglopende water ook nog eens energie onttrokken.

Eiland Engeland blijft vasthouden aan kernenergie. Ze willen zelfs nog kerncentrales bij bouwen.

Op het vasteland is Frankrijk’s geloof in kernenergie helemaal bevestigd; ze gaan er liefst 1 miljard Euro in investeren.

Water en vuur

Een van de krachtigste supercomputers ter wereld werd afgesloten. Niet omdat hij een “blue screen” had, maar wel omdat er een bosbrand de gebouwen van het Nationaal Laboratorium van Los Alamos bedreigde. Er zijn drie NSA (National Security Agency) laboratoria die samen de supercomputer gebruiken.

Op de site van Los Alamos ligt trouwens ook een berg gevaarlijk afval, waaronder radioactief afval. Er werden wapens ontworpen en onderzoek naar energie gedaan nucleair labo van Los Alamos. Sinds de jaren 50 en 60 is daar allerlei afval gedumpt, het zou 20.000 tot 30.000 vaten met door plutonium besmet afval bevatten.
De stad en de omgevig is ontruimd, er zijn 12.000 mensen geëvacueerd.

foto

Wiskundemuseum

In New York City gaat een wiskundemuseum openen. Er werd 22 miljoen dollar ingezameld van donoren. De initiatiefnemers hopen de perceptie van de modale Amerikaan van wiskunde te positief beïnvloeden.

Misschien gaan ze dan ook wat meer moeite doen om een code te bedenken voor het “unlocken” van hun gsm. Onderzoek wees uit dat de “unlock code” nogal voorspelbaar is, vooral de eerste twee cijfers van de vier. Het eerste cijfer is meestal “1″, en het tweede cijfer is meestal “2″. Pas in de daaropvolgende cijfers zit wat meer variatie.

Big Brother USA

De baas van Microsoft in Engeland heeft toegegeven dat de Amerikaanse overheid zich toegang kan verschaffen tot de data in de zogenaamde “Cloud Services”. Hij gaf ook toe dat hij niet kon garanderen dat klanten op de hoogte zouden gesteld worden als de overheid in hun gegevens snolt. Het opvallende is dat het gaat over de Cloud dienst die in Europa aangeboden wordt aan bedrijven.

Bedoeling van de “Cloud Service” is dat bedrijven alle software over internet gaan gebruiken, en daarmee hun programma’s en gegevens bewaren “in the cloud”, of op de servers van de het bedrijf waar ze de “Cloud Service” van huren.

Weinig Europese bedrijven lijken zich bewust van de mogelijkheid van inzage in hun gegevens door een derde partij.

Microsoft lanceerde pas de officiële versie van Office 365, als online kantoor voor ondernemingen. Ze binden daarmee de concurrentiestrijd aan met Google Apps.

“Can Microsoft guarantee that EU-stored data, held in EU based datacenters, will not leave the European Economic Area under any circumstances — even under a request by the Patriot Act?”

Betere Bots

Onderzoekers in computerveiligheid slaan alarm over een nieuw botnet dat veel beter is dan de vroegere botnets. Het zou momenteel bestaan uit 4 miljoen pc’s. Het botnet wordt TDL-4 genoemd, net zoals het computerprogramma dat pc’s besmet. Deze software van het type “trojaans paard” installeert zijn rotkit op de MBR of Main Boot Record van de harde schijf. Dat is het eerste stukje van de harde schijf dat gelezen wordt bij het opstarten. Vandaar wordt het besturingssysteem gestart, maar in dit geval dus eerst de eigen controleprogramma. Hierdoor kan TDL-4 zich verbergen voor het systeem en de antivirus en antimalware programma’s.

Maar dat is slechts het begin. Eens een computer besmet is, moet hij gecommandeerd kunnen worden. Daarvoor worden bij botnets Command & Control servers gebruikt, en die kunnen allerlei vormen aannemen. Het komt erop neer dat de besmette computer de CC-server contacteert en zijn bevelen volgt. Dat kan het verzamelen van wachtwoorden zijn bv, en langs een gelijkaardig kanaal worden die gegevens bezorgd aan de criminele opdrachtgevers. Het enige zwakke punt van zo’n botnet is de C&C server, maar daarom zijn er meestal verschillende.
Dit netwerk is echter slimmer opgezet; het gebruikt geen vaste servers, maar “peer-to-peer” verbindingen. Bovendien gebruiken ze sterke versleuteling van gegevens bij hun communicatie, wat ze ook moelijker opspoorbaar maakt.

Betere e-mail

De vrije-software programmeurs van het Mozilla project, hebben een nieuwe versie uitgegeven van hun e-mail programma “Thunderbird”. Het is Thunderbird 5, en is te downloaden van de website van het Mozilla project.

Groupon op het net

Groupon was onverwacht een beetje te veel aanwezig op het internet, toen bleek dat de hele database van de Indische afdeling op internet gepubliceerd stond. Ze bevatte gegevens van 300.000 klanten van de Indische afdeling. Het werd ontdekt doordat iemand gegevens terugvond in Google zoek-resultaten.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.