Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Virtuele servers verdwenen * Knipperlichtverbod * Oproep tot rellen

i-nieuws 6 na 6 ** August 18th, 2011 by wim.webgang **

Virtuele servers verdwenen

Deze maand kwam een ex-werknemer van een farmaceutisch bedrijf in de VS voor de rechter vanwege computerinbraak bij zijn voormalige werkgever. Hij had daar gewerkt op de IT afdeling, en wilde zich wreken voor zijn ontslag. Hij was in februari via zijn laptop ingelogd op het netwerk en had alles gewist wat hij kon vinden. Dat waren bv “virtual machines”; hij wiste 15 gevirtualiseerde servers voor e-mail, systemen voor orderverwerking, verzending enz.

Het duurde een paar dagen eer het bedrijf weer aktief was. Er zou voor 800.000 dollar schade zijn.

Knipperlichtverbod

Na een klacht van Apple bij een Duitse rechtbank werd een voorlopig verbod ingesteld voor de hele EU om het Samsung tablet 10.1 in te voeren. Dat was geldig vanaf 4 augustus, in heel Europa.
Maar er was een uitzondering: Nederland.

Het verbod op het invoeren en verkopen van de Samsung tablet-pc is opgeheven tot 25 augustus, als Samsungs verdediging gehoord wordt.
Maar het verbod blijft wel van kracht in Duitsland.
Dat verschil komt doordat er eigelijk twee betrokken partijen zijn: het moederbedrijf in Korea, dat uitvoert naar Europa, en de Duitse afdeling van Samsung, verantwoordelijk voor de verdeling in Duitsland. Deze laatste valt wel onder de volledige bevoegdheid van de Duitse rechtbank.
Ondertussen was ook aangetoond dat Apple in de klacht een onjuiste afbeelding gebruikte van de tablet. De verhoudingen tussen breedte en hoogte werden aangepast zodat ze overeenkwamen met de iPad; in werkelijkheid is de Samsung iets langwerpiger.

Oproep tot rellen

Overal in de wereld wordt internet ingezet bij het mobiliseren van massa’s voor protestmanifestaties, ook in Engeland dus. Een paar relschoppers kregen een gevangeniststraf van 4 jaar voor het gebruik van Facebook bij het aanstoken van rellen. Bovendien is de straf voor de poging tot, want het mislukte. Ze probeerden in het noordwesten van Engeland rellen te doen ontstaan door het maken van pagina’s en “events”. Ze deden de bewoners van Northwich Town en Warrington een schrik krijgen.
Een van hen realiseerde zich de volgende dag met een kater zijn misstap en verwijderde de pagina. De andere relschopper werd opgepakt op de plaats die hij in zijn oproep aangaf.
Door de in verhouding zware straffen zullen ze in beroep gaan.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.