Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Zonne-festival (*)

Uitzending do 18:00 ** August 18th, 2011 by wim.webgang **

Fiesta Solar

 • Betekent Fiesta Solar meer dan alleen zonnige muziekjes?
  Interview met Bert Bernolet van Solar Zonder Grenzen:
  Waarin we leren over het gebruik van zonne-energie voor een festival: de zonnepanelen worden dagen op voorhand opgesteld. Er wordt zo electrische energie opgeladen op een batterij batterijen: vrachtwagens vol! Dat moet volstaan om zelfs een regendag te overleven; ook bij slecht weer geven de geïnstalleerde zonnepanelen, ergens 48-66, toch nog 20 % van hun capaciteit. Dat kan dan aangevuld worden met de opgespaarde electriciteit.
  Er zijn ook ingrepen gedaan om het festival energiezuiniger te maken. Naast het gebruik van led-spots en energiezuinige geluidsapparatuur is ook de toog anders ingericht: daar worden koelkasten gebruikt die rechtstreeks op 24 volt werken (2 x 12-V batterijen – in serie). Op die manier wordt 10 % verlies vermeden bij het omzetten van de gelijkstroom van de batterijen naar 220 V wisselstroom voor gewone apparatuur.
  De opbrengst van het festival wordt gebruikt om hier geproduceerde zonnecellen naar projecten in ontwikkelingslanden te sturen. De zonnepanelen verschillen van de onze; ze worden aangepast aan de hogere temperatuur. Want een zonnepaneel dat opwarmt geeft minder vermogen en dat wordt op voorhand gecompenseerd. Daar ter plaatse wordt een productie opgezet en worden de zonnecellen dan gecombineerd tot panelen, van glas en basiselectronica voorzien, en van frames. Uiteindelijk worden ze ingezet in “autonome systemen”; dit in tegenstelling tot de installaties hier die gekoppeld worden aan het net.
  • Het programma van het festival op zonne-energie:

  • ULTRASONIC 7: King DJ (dj 4T4) en Tom Derie
   -> Brengen een mix van House, Disco en Funk, live bijgestaan door een trompettist en percussionist. Bekend van hits als ‘Lips they move’ en ‘Work it out’.
   SX: de revelatie van 2011
   -> Betoverende, hallucinante Indie-pop! Hebben met ‘Black Video’ een enorme hit te pakken!
   SONAMBULO: Psychotropical
   -> De meest populaire band in Costa Rica! ‘Psychotropical’, een mix van latin & reggae maar bovenal een uiterst energieke en bijzonder dansbare live band. Fiesta Latino!
   KEL ASSOUF
   -> Desert-blues-band met roots in Mauritani├ź, Ghana, Mali en Algerije. Voer voor fans van Tinariwen en de ideale soundtrack voor een zonnige zomerse namiddag in het park!
   BERNARD ORCHESTAR
   -> Balkan zigeunermuziek, pittige solo’s en aanstekelijke ritmes!
   DRIVE UP DEVICE
   -> ‘Rocky Funkalicious-pop’ gekruid met een snuifje Balkan.
 • Website zie www.fiestasolar.be

ps: De uitzending ging live door; het onderwerp en het interview waren op voorhand gepland en we waren ons niet bewust van de ramp die zich ondertussen afspeelde op Pukkelpop.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.