Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Pardus! 880 pagina’s persoonlijke data in je Facebook…

Uitzending do 18:00 ** September 29th, 2011 by wim.webgang **

Pardus 2011.2

Een Linux distributie die we nog niet kenden; lijkt afkomstig te zijn uit Turkije. Het wordt ontwikkeld door TUBITAK/UEKAE, en verschijnt op 1 CD (of download natuurlijk). Het heeft een eigen package management systeem (dat er aan dan van opensuse doet denken), een startup framework, en Kaptan desktop om je te helpen met de configuratie. We hebben deze distro niet zelf geprobeerd.

Europe versus Facebook : 880 pagina’s privacy
Door Europese wetgeving kan een gebruiker opvragen welke data over hem worden bijgehouden in een computersysteem (web dienst). Facebook gebruikers pasten deze wet toe en kregen te zien dat er over hen van 129 tot 880 pagina’s informatie bestaat.

Er is een website opgericht die gebruikers helpt hun recht uit te oefenen: “Europe versus Facebook” (EvF).
Hier is de link: europe-v-facebook.org waar je het verhaal verder kan volgen.

Muziek:
electrobel live-recording release

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.