Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Apache adopteert OpenOffice

Uitzending do 18:00 ** October 20th, 2011 by wim.webgang **


Apache familie

“OpenOffice.org terug puur community” zeiden we in april 2011 al, toen Oracle aankondigde OpenOffice te willen overdragen aan de “community”. Ondertussen heeft de Apache Software Foundation aangekondigd dat ze op 1 juni de hele OpenOffice.org code overgedragen gekregen hebben van Oracle.

OpenOffice.org is nu officieel onderdeel van de Apache familie, die misschien het bekendst is door de Apache webserver, maar ook van Spam Assasin, en Subversion, het broncodebeheersysteem en andere programma’s onbekend bij eindgebruikers.
(lees verder onder “Incubator”)

Muziek:

  • Kedal – Shades of Death (in de achtergrond)
  • Rufus – LudwigVonBrak
  • Trimetrick – My Black Hole Heart
  • rool – Ionizer – echoes from dark corners (rool’s twisted mutation)
  • shammystic – Frozen moon (preview)
  • shammystic – Reliance (preview)
  • shammystic – Sun Searcher (preview)
  • KaZaN – Lone Monkey ICZ

(Puppy en OpenMediaVault vielen van de agenda)

Incubator
OOo vervolg..

De OpenOffice.org code is nu in “quarantaine”, en doorloopt het “incubator” traject. Dat komt erop neer dat de struktuur moet opgebouwd worden, de broncode moet ingevoerd worden in de Apache broncode systemen, de community moet opgebouwd worden, de communicatie moet opgezet worden, de organisatie gestructureerd moet worden.
Er wordt in communicatie verwezen naar de negatieve reakties en de afsplitsing van LibreOffice, maar tegelijk feleciteren ze LibreOffice, en wordt de deur opgenhouden naar samenwerking.

Voor OpenOffice gebruikers was het een geruststelling dat LibreOffice afsplitste van het OpenOffice dat in handen was gekomen van Oracle, omdat het onafhankelijke voortbestaan van de software op korte tijd verzekerd werd, en bovendien snel aktief nieuwe versies uitbracht.

Nu er bovendien de stabiele Apache Software Foundation bijkomt, zijn de OpenOffice/LibreOffice/OpenDocument gebruikers nog beter af dan bij commerciƫle software, waar ze afhankelijk zijn van 1 leverancier.

Zie ook incubator.apache.org/openofficeorg/website-local.html
en blogs.apache.org/OOo/
(de www.openoffice.org website vermeldt vandaag (20-10-2011) nog steeds het Oracle logo).

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.