Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Nieuwe jonge honden en andere Linuxen

Uitzending do 18:00 ** October 27th, 2011 by wim.webgang **

Nieuwe Puppy Linux

Puppy Linux heeft een nieuwe versie uit met bijnaam “Wary” en versienummer 5.2. Het is een onafhankelijke afgeslankte distributie, die bedoeld is om weinig beslag te leggen op de computer. Dat betekent dat je deze Puppy Linux “Wary” kan draaien op oudere computers, en dat hij sneller is dan “vettere” distributies. De hele distro past op 123 Mb. Hij kan booten van USB stick, usb-drive, lokale harde schijf, of van CD-rom. En de grootte van 123 Mb laat zelfs toe te starten van een Zip-diskette of een LS120 diskette voor wie dat nog kent of nog heeft. Door de kleine ruimte die het systeem inneemt is het natuurlijk ook een kandidaat voor de netbooks zonder harde schijf. Die hebben meestal een ingebouwde flash drive van een paar Gigabyte, waar het nuttig is om een kleine distributie te installeren. Maar het is ook nuttig op een verouderde laptop die wel een goed toetsenbord en goede kwaliteit van scherm heeft, maar te traag is om de huidige grote en of logge besturingssystemen te draaien.

Naast de “Wary” Puppy Linux bestaat een “Lupu” versie, die voor nieuwere computers bedoeld is, en die gebaseerd is op Ubuntu 10.04.

http://www.puppylinux.com/

Nieuwe OpenMediaVault

En er is ook een nieuwe versie van OpenMediaVault uitgekomen. Dat is een speciale op Debian gebaseerde Linux distributie om een NAS te maken. NAS staat voor Network Attached Storage, vrij vertaald; een harde schijf die aan het netwerk hangt. Meer bepaald is het meestal een kleine server die gebruikt wordt als bestands-server. Er zitten diensten bij als FTP, SMB/CIFS, SSH, DAAP media server, RSync, BitTorrent enz*. Het serversysteem kan modulair uitgebreid worden, en je kan het updaten van het internet.
Het kan aangesloten worden op een noodvoeding met batterij, die het toestel en de data beschermen tegen stroomuitval.

Helaas is er niet veel documentatie beschikbaar over het systeem, maar wel youtube fimpjes.

http://www.openmediavault.org

Wandelende GSM

Een gsm in de VS kreeg van een protheseteam een originele uitbreiding: een
lichaam.
De gsm werd met een speciale prothese uitgebouwd tot een soort onderarm. Die
kusnt-arm werd aangebouwd aan een mens, die een onderarm miste.
De gsm kan nu rondlopen, zich verplaatsen met de auto, en zich opladen. Het
enige nadeel van de lichaamsaanbouw is het parasitaire karakter ervan. In de
onderlinge relatie is het voorlopig nog de mens die er al het voordeel van
heeft. Het is een man die een cateringbedrijf heeft, en die gefrustreerd was
dat hij geen iPhone kon gebruiken.

Muziek:

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.