Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Flikbook * PCLinuxOS 2009 * LCD samenzwering * Snelle batterijtechnologie

i-nieuws 6 na 6 ** March 12th, 2009 by wim.webgang **

12/03/2009

Flikboek

Een man die opgepakt was wegens wapenbezit is terug vrijgelaten nadat hij de facebook toestand van de agent die hem arresteerde als argument gebruikte. Die gemoedstoestand zou ongepast zijn geweest voor de uitoefening van zijn taak. De agent vond dat zijn facebook praatjes te vergelijken zijn met de praat in de kleedkamer, en niet bepalend zijn voor zijn gedrag in de praktijk.
Een blog post als “Vandaag ga ik die theorie van arrestatietechnieken eens oefenen” is blijkbaar genoeg om een verdachte terug vrij te laten.

Bij wijze van spreken want dat stond er helemaal niet, maar goed, het was ook niet Facebook maar MySpace eigenlijk..;

PCLinuxOS 2009

Het PCLinuxOS project brengt een nieuwe versie uit van zijn systeem, met de naam “PCLinuxOS 2009″. Behalve die Linux distributie doet de levendige community van het project nog meer: ze hebben een maandelijks download-magazine, en ze onderhouden een databank met gegevens over de “hardware compatibiliteit”.
PCLinuxOS doet ook “pre-installs” van hun systeem, waarbij die databank goed van pas komt en ook aangevuld kan worden.

http://www.pclinuxos.com/

 

LCD samenzwering

Het onderzoek naar de hoge prijzen van LCD schermen heeft in San Francisco geleid tot de veroordeling van een fabrikant. Het Amerikaanse ministerie van justitie maakte bekend dat de japanse fabrikant Hitachi schuld heeft bekend en een boete betaalt van 31 miljoen dollar. Dat zal nu niet de prijzen doen dalen, want de klacht gaat over het kunstmatig hoog houden van de lcd prijzen voor desktop en laptopschermen in de periode van april 2001 tot maart 2004.

zie ook Flatscreen met dikke prijs

Snelle batterijtechnologie

Aan het MIT is een nieuw materiaal ontwikkeld voor batterijen, dat zou toelaten de batterij extreem snel te ontladen. Bij testen met het materiaal zou het ontladen slechts 10 seconden duren in plaats van meer dan een minuut voor de huidige lithium-ion batterijen. Gewone batterijen ontladen nog veel tragen, een laptopbatterij kan bv ontladen in 2 uur.

Door deze eigenschap kan de batterij veel hogere vermogens leveren, tot 25000 watt voor een batterij met een inhoud van 1 liter; een huidige netbook verbruikt bv nog geen 20 watt. Daardoor komen er toepassingen in zicht die veel hogere vermogens nodig hebben, zoals lasers. En daarbij gaat het niet over een dvd-brander, maar eerder over een laserkanon. Er zijn ook burgertoepassingen te bedenken, als optrekvermogen van voertuigen, zo zou de rem-energie kunnen opgeslagen worden in een batterij, om die energie daarna te ontladen bij het versnellen.

Voorlopig is de technologie wel heel duur, en alhoewel snel opladen wel nuttig zou zijn in mobiele apparaten, is het snel ontladen daar niet zo handig ;-)

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.