Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Staatsvijand Nummer 1 (JAWL 3)

Uitzending do 18:00 ** January 27th, 2012 by wim.webgang **
 • Binnenkort is het weer FOSDEM in Brussel (4 en 5 februari, 12e jaar al). Helaas geen tijd gehad voor het programma, misschien volgende week, maar alvast hier de links: Main Track, de originele “Lightning Tracks” om in 15 minuten een project toe te lichten, en voor de echte: de Dev Rooms
 • Niet gekopieerd, maar toch inbreuk op het copyright: 2 verschillende foto’s (met hetzelfde onderwerp, idee en kleur/sfeersetting).
 • Nieuwe privacy regels in Europa zijn “niet om mee te lachen” volgens Viviane Reding, Europees Commissaris van Justitie. Toch niet voor de sociale netwerksites als ze een boete krijgen want die kan 5% van de wereldwijde omzet bedragen. Oh dat is teveel? Aangepast naar 2% dan! Ondertussen verplicht Europa de providers wel om gegevens over de communicatieverbindingen van zijn inwoners bij te houden (telefoon, internet, internettelefonie); verbinding, tijd, duur, …
 • “Staatsvijand nummer 1″ is de titel van een boek door Marcel Rosenbach en Holger Stark.Nog een boek in onze JAWL reeks Dat zijn twee prominente redakteurs van “Der Spiegel”, een geronommeerd tijdschrift in Duitsland. Hun vakgebieden zijn “computerbeveiliging, justitie, CCC, nationale en internationale veiligheid en geheime diensten. Ze hebben in de titel opvallend geen vermelding van Julien Assange of van WikiLeaks! Maar toch vind ik dit een verrassend goed boek. Het interessante in vergelijking met de andere boeken is dat de achtgrondkennis groot is, de context dus goed geschetst wordt (en niet vanuit het persoonlijke standpunt van interne betrokkenen), maar ze toch goed op de hoogte zijn van WikiLeaks en er ook zelf ervaringen en contacten mee hebben gehad, wat de geloofwaardigheid en authenticiteit ten goede komt. Een paar fragmenten.
 • Muziek van onze Belgische “ElectroLeaks”: een selectie uit:
  (nog uit te zoeken welke exact, maar al zeker deze *)
  Benjamin Ovyn – working class electro [electrobel].mp3
  ekalokasari – cold racus [electrobel].mp3
  * File Under X – Obscure Entity (Dead Jazz Edit) [electrobel].mp3
  * FluxLiner – Abduction [electrobel].mp3
  Gejutsu – Willow [electrobel].mp3
  * Hybrid – Onlyou [electrobel].mp3
  * Polucse – In what you think! (Re-edit) [electrobel].mp3
  * XP-43 – HELP [electrobel].mp3
  yaka – Piece [electrobel].mp3

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.