Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

JAWL (5): computerverkenners

Uitzending do 18:00 ** February 16th, 2012 by wim.webgang **

Laatste bespreking in onze Julian Asssange / WikiLeaks reeks van boeken:
Julian Assange van WikiLeaks hielp mee aan het schrijven van een biografie, waarschijnlijk omdat hij het geld nodig had om zijn advokaten te betalen. Hij weigerde uiteindelijk toestemming te geven om het boek te publiceren, waardoor het de subtitel kreeg “the unauthorised autobiography”, en de uitgever het toch liet verschijnen. Zijn reaktie:
http://wikileaks.org/Julian-Assange-Statement-on-the.html
In het boek vertelt hij over zijn jeugd en het ontdekken van de computer, de modem, de bulletin boards, arpanet en het internet. Als onschuldige maar nieuwsgierige “computerverkenners” begonnen hij en zijn online hacker-vrienden te begrijpen dat de aangepaste wetgeving hen criminaliseerde en dat de negatieve naam van de “hackers” in de media opgang maakte. Zijn idealisme vondt een andere uitlaatklep …
Ondanks het feit dat Assange niet zijn toelating gaf, en het (volgens hem) bovendien niet klaar voor publicatie was, maar eerder een “draft”, is dit toch een van de interessantste boeken uit de reeks, samen met “Inside Wikileaks”.
Bovendien dus ook in het Nederlands verkrijgbaar: Uitgeverij De Geus Julian Assange: De ongeautoriseerde autobiografie, waar ze op hun site natuurlijk zijn bezwaar niet vermelden.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.