Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Drie keer en afgekoppeld * Standaard voor disk-versleuteling

i-nieuws 6 na 6 ** January 29th, 2009 by wim.webgang **

29/01/2008

Drie keer en afgekoppeld

De grootste internet provider van Ierland, Eircom, heeft een overeenkomst gesloten met 4 grote bedrijven van de muziekindustie.
Eircom was onder druk gezet door middel van een juridische procedure. De zaak stond op het punt om voor te komen op de rechtbank, maar de procedure zal nu stopgezet worden. In ruil daarvoor gaat de provider maatregelen nemen tegen zijn klanten als die “File sharing” regels overtreden. Na enkele waarschuwingen zullen ze zelfs afgesloten worden.
Klanten worden dus blootgesteld aan onderzoek en ze worden gesanctioneerd, zonder dat er een rechtbank aan te pas komt.

Interessant detail is ook dat de muziekindustrie de ip-adressen aanlevert aan de internet provider, die dan zelf de zaak afhandelt. De provider was bang dat via een rechtszaak een verplichte monitoring van zijn netwerk zou opgelegd worden. De muziekindustrie hoopt nu andere internetproviders ook te kunnen verleiden tot een gelijkaardige overeenkomst.

De muziekindustrie zou gebruik maken van “de gewone middelen” om observatie van file-sharing doen en de ip-adressen vast te leggen.

De muziekindustrie haalt hiermee een slag thuis en hoopt een precedent te creĆ«ren. In het verleden verwierp het Europees Parlement nog een gelijkaardig voorstel. Het getouwtrek lijkt hiermee nog niet ten einde…

 

Standaard voor disk-versleuteling

De zes grootste fabrikanten van harde schijven hebben afgesproken om voor de versleuteling van de gegevens op de harde schijf een standaard af te spreken. Daardoor onstaat een systeem dat uitwisselbaar is. De bedoeling is dat de gegevens op de schijf versleuteld zijn zodat er zonder wachtwoord niet aan te geraken is. De wachtwoorden en versleuteling kunnen twee niveau’s van sterkte hebben. Het systeem kan toegepast worden op harde schijven in pc’s en servers, (ook hot swappable), op Solid State Disks, maar ook op USB-geheugens. Eens de disk uit de computer gehaald, kan je er zonder wachtwoord niets mee doen.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.