Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

The WebGang Man!

Uitzending do 18:00 ** February 23rd, 2012 by wim.webgang **

Hoe klinkt een Nucleaire ramp?
Het Nucleaire controlecentrum in de VS op dag 1 van de ramp in Fukushima: ( lees en luister …)

Hoe klinkt het FUD-kanaal
Microsoft kan het niet laten, na de aanval op Linux door allerlei smeercampagnes, richten ze nu hun pijlen op Google. De strategie (FUD) blijft hetzelfde: de mensen proberen bang te maken voor het niet-Microsoft producten of software. En ze hebben niet beter gevonden dan het koekoeks-ei in het nest van Google zelf te leggen; ze zetten anti-Google filmpjes op YouTube, dat eigendom is van … Google!
Als je dit filmpje ziet ga je je afvragen hoe “heilig” Microsoft is met zijn produkten …
(eigenlijk is het filmpje over de “G-Mail Man” reklame voor MS’ online software: www.youtube.com/watch?v=TDbrX5U75dk)

Nieuwe privacy instellingen van Google: “We wijzigen ons privacybeleid en onze voorwaarden. Dit is erg belangrijk.“.
In ieder geval zijn heel wat mensen niet gelukkig met de vervaging van hun privacy, en de EFF heeft instructies opgesteld om mensen te helpen hun Google geschiedenis op te kuisen voordat alle informatie gecombineerd wordt.
De veranderingen in de Google Privacy Policy gaan trouwens VANDAAG in!

Wanneer begint de geschiedenis?
En over geschiedenis gesproken; wanneer begint de geschiedenis van het internet? Vorige eeuw in de jaren 80? 70? 60 misschien? Al in 1800-en-een-beetje (volgens dit boek)! Je moet namelijk beginnen bij de industriĆ«le revolutie, ok – dat is eigenlijk de pre-history van het internet: de stoommachine, Charles Babbage met de Difference Engine (aangedreven door jawel een stoommachine), en zijn ideeĆ«n voor de Analytische motor (Analytical engine) die pas uitgevoerd worden na zijn dood, de Hollerith die de basis is voor IBM, de kunstenaar Samuel Morse die gefascineerd geraakt door electriciteit en de mogelijkheden voor communicatie over een draad, en die op 10 jaar tijd een communicatierevolutie veroorzaakt, George Boole die de wetten van de logica onderzoekt en voorstelt door abstracte symbolen, met als ultieme logische waarden “TRUE” en “FALSE” (waar en onwaar) en vergelijkingen als “AND” en “OR”. In de jaren 1860 werden er kabels getrokken door rivieren, havengeulen, naar eilanden en uiteindelijk door de Atlantische oceaan, waardoor morse-berichten kunnen gestuurd worden. In de jaren 1870+ wordt de telefoon uitgevonden, en in 1990 worden de resultaten van de Amerikaanse volkstelling verwerkt met de Hollerith Electric Tabulating System, een electrisch-mechanisch sorteersysteem dat ervoor zorgt dat de resultaten van de telling 4 jaar sneller klaar zijn dan normaal, wat de overheid bovendien 5 miljoen dollar bespaart. De meest eenvoudige geheugencel ontstaat, een kantelschakelaar die door een stroom in ofwel de ene richting, ofwel de andere richting gekanteld kan worden, en dus twee verschillende verbindingen kan maken: een 1 – 0 of binaire toestand; het ding wordt “flip-flop” genoemd en dient bij machines om te tellen en te schakelen. Alan Turing schreef “On Computable Numbers” een theoretische basis voor digitaal opgeslagen computerprogramma’s, en van hem komt ook de Turing Test, die de vraag stelt of een mens in een dialoog kan zien of de antwoorden van een mens of een computer zijn, om de intelligentie van computers te bepalen. Kort voor de tweede wereldoorlog bouwde Konrad Zuse in Duitsland dan de Z1 en de Z2, de eerste binaire computers, de eerste met mechanische schuifjes, de tweede met electromagnetische relais. En dan komen we bij de electronische computers: de ABC, ENIAC, COLOSSUS, MarkI enz..

Muziek:
Dub Try OUt (Oxygen)
A Little Worm (Polucse)
High’N'i (Oxygen)
Expecting the Storm (Polucse)
More than a 1000 Miles (Oxygen)
Fishtrip (Final edit) (Polucse)

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.