Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Opendeurdag bij Mac * Flashback * Zondagsrijders * Patenten oogsten

i-nieuws 6 na 6 ** April 5th, 2012 by wim.webgang **

Opendeurdag bij Mac

Volgens een Britse website zouden over heel de wereld meer dan een half miljoen Macs geïnfecteerd zijn met een trojaans paard. Dat is een malware die computerkrakers toegang geeft tot de computer van het slachtoffer.

Eind vorig jaar werd de achterdeursoftware aangetroffen, verborgen in een illegale versie van GraphicConverter, een grafische toepassing voor de Mac. Door de downloads van deze illegale software werd de malware verspreid.

De malware installeert een bitcoin rover, die toelaat het virtuele geld te stelen.

Als dat nog niet gebeurd is, of als je geen bitcoins hebt, kan je eventueel opmerken dat je Mac trager wordt. Want de malware steelt niet alleen data, maar gebruikt ook de rekenkracht van je computer. Die rekenkracht kan bv gebruikt worden om wachwoorden of andere beveiligingen te kraken.

Flashback

Ondertussen hebben de computerinbrekers het systeem van hun malware aangepast om op andere manieren te kunnen verspreiden. Ze gebruiken JavaScript code die verborgen is in een webpagina. Door links naar die pagina te verspreiden op internet proberen ze gebruikers ernaartoe te krijgen, waarna ze via code in die website dan de Mac te besmetten, dankzij een beveiligingslek in Java voor OS-X. De malware wordt “Flashback Backdoor” genoemd. Gebruikers wordt aangeraden om de updates te gebruiken die Apple eergisteren uitbracht.

Vorige week werd ook nog een andere aanval op Mac systemen ontdekt. Daarbij wordt een speciaal bestand gebruikt dat via een Microsoft Word bestand binnengeraakt.

Tegelijk met de opkomende aanvallen duiken ook steeds meer valse Antivirus programma’s voor Mac op. Wie een vals antivirus programma installeert haalt zelf met open armen de computerkrakers binnen.


Zondagsrijders

Een website die statistieken bijhoudt over websitebezoeken, deed een opmerkelijke vaststelling: op zondag is Chrome de meest gebruikte browser. In het algemeen wordt in het weekend meer Chrome gebruikt dan in de week.
Chrome is de browser van Google. Verder zitten er cijfers in over Opera, Safari, Firefox en Internet Explorer.

Patenten oogsten

Het hooggerechtshof in de VS vraagt aan de regering wat hun standpunt is in de complexe zaak van zich voortplantende patentvoorwerpen.
Monsanto heeft een aantal patenten op ontwikkeld zaaigoed. Ze proberen die patenten te gebruiken om boeren te verbieden van zelf geoogste zaden te gebruiken om te zaaien.
Normaal verbied een patent de namaak van een produkt voor verkoop, maar planten maken zichzelf na en het is nu de vraag of de landbouwer daarvoor verantwoordelijk kan gesteld worden.

Het patent systeem lijkt een patent te hebben op het veroorzaken van nieuwe patentproblemen…
Gaan we dezelfde vraag terugzien als robotten zichzelf beginnen na te bouwen?

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.