Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Gluurders-wet in VK * Twitteraars gekraakt * Stemmachine oververhit * Wachtwoord niet voor baas * Photoshop wet * Verlichten met LED’s

i-nieuws 6 na 6 ** May 10th, 2012 by wim.webgang **

Gluurders-wet in VK

De Britse regering was van plan om een big-brother systeem te installeren bij de internetproviders waar ze alle communicatie van internetgebruikers zouden bijhouden.
Iedere provider zou een “black box” moeten aansluiten die de gegevens opslaat en beschikbaar maakt voor de politiediensten. De politieke voorbereiding was al zo ver dat het bespioneren van alle burgers in de speech van de Koningin voorkwam onder de vorm van een veiligheidsbeleid. De informatie zou 12 maanden bijgehouden worden.

Maar informele bronnen zouden nu aangeven dat er terug weggedacht wordt van de black boxes. Het idee zou vervangen worden door in het algemeen de overheid gemakkelijker gegevens te laten opvragen bij providers.

Er is een eigenaardig traject waarbij de tekst van het wetsvoorstel geheim blijft.
De wet wordt het “snoopers charter” genoemd.

Stemmachine oververhit

Een controle van de stemcomputers die gebruikt werden in New York leidde tot de conclusie dat ze door oververhitting foute gegevens veroorzaakte. Er was vastgesteld dat het aantal stemmen veel te hoog lag in bepaalde stemburo’s in bepaalde wijken. Soms gaf het een resultaat van bijna een derde te veel uitgebrachte stemmen blijkt nu. De toestellen met de verdachte resultaten werden getest en bij oververhitting gaven ze de foute resultaten.

De aanleiding was eigenlijk het omgekeerde; in december 2011 klaagde een onafhankelijke New Yorkse radio aan dat er tienduizenden stemmen uit de verkiezing van 2010 niet meegeteld werden.

Twitteraars gekraakt

Tienduizenden twitter accounts werden gekraakt, en de gegevens als login en wachtwoord kwamen op internet terecht. Uit de aard van die gegevens blijkt dat de minstens de meeste accounts automatisch aangemaakte accounts zijn, mogelijk bedoeld voor spam.

Wachtwoord niet voor baas

In de VS is het een slechte gewoonte geworden dat bepaalde werkgevers aan hun werknemers het wachtwoord vragen van hun Facebook account, of sterker nog, aan sollicitanten. Het is zo erg dat er nu een wetsvoorstel wordt voorbereid om de bazen te verbieden die account-gegevens te vragen.

Photoshop wet

Na Frankrijk is nu ook in Israël de interesse groot om iets te doen aan het ideaalbeeld dat gecreëerd wordt door de media, meer bepaald door het systematisch perfect voorstellen tot en met corrigeren van het uitzicht van een model. Ze hebben in het parlement een wet gestemd die het gebruiken van derde-wereld-magere modellen verbied. Het verbod geldt ook voor reklame die gemaakt is in het buitenland, en die in Israël gebruikt wordt.

Verder moet het altijd vermeld worden als de foto bewerkt is met airbrush of software om het model dunner te maken.

Verlichten met LED’s

Leds worden gebruikt in schermen van computers en smartphones en allerlei andere electronische apparaten. Ze geven licht in functie van de weergave van een beeld, maar worden ook steeds meer gebruikt in lampen waarin LED’s gecombineerd worden met de enige bedoeling licht te geven. Daar zijn ze eigenlijk niet zo goed in: ten eerste geven ze meestal maar een heel beperkt spectrum van licht weer, wat het tot onaangenaam licht maakt. Bovendien kunnen leds alleen maar werken met lage stromen, en is hun sterkte dus beperkt. Vanaf er een grotere stroom doorheen gaat daalt de efficiëntie, en juist aan dat laatste punt wordt nu gewerkt door onderzoekers van de universiteit van Californië. Ze hebben ontdekt dat ze het eigen electrisch veld, dat in de led ontstaat, kan beïnvloed worden door gebruik van bepaalde materialen waarvan de polarisatie van de christallen kan bepaald worden. Ze hebben een goed resultaat bereikt, waarbij het verlies maar 14% is bij het vertienvoudigen van de stroom, terwijl dat bij normale LEDs 60 procent zou zijn. Helaas is het duur om ze te maken.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.