Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Megaupload per post * Microsoft Linux

i-nieuws 6 na 6 ** June 7th, 2012 by wim.webgang **

Megaupload per post

Het FBI, dat bezig was de zaak “Megaupload” te onderzoeken, werkte daarvoor samen met de politie van NieuwZeeland. Drie verdachten, waaronder Kim “Dotcom” werden daar opgepakt. Het FBI wist tijdelijk de hand te leggen op zijn harde schijven, die ze kopieerden op lege harde schijven. Ze smokkelden die illegale kopies van het bewijsmateriaal op originele manier buiten: ze stuurden kopies stuurden ze als pakketje naar Amerika. De verdediging van de beklaagde gebruikte dat onmiddellijk als onregelmatigheid; er werd namelijk bewijsmateriaal ontvreemd uit het onderzoek.
De openbare aanklager legde echter uit dat de originele schijven nooit het land verlaten hadden, en dat de regel niet geldt voor een kopie van data.
De megaupload site werd voorgesteld als een dienst om bestanden online te bewaren, maar volgens de beschuldiging hebben de “zaakvoerders” bewust geld verdiend op kap van de auteurs en hun rechten, omdat veel auteursrechtelijk beschermd werk werd uitgewisseld langs het platform.
Maar de dienst had ook een groot aantal eerlijke gebruikers, die er hun eigen data op kopieerden, of zelfs hun originelen online bewaarden. Die zijn met het sluiten van Megaupload plots al hun data kwijtgeraakt. De MPAA (de lobby-organisatie van de filmindustrie) heeft al gezegd dat gebruikers hun bestanden kunnen terugkrijgen, zolang het niet over illegale kopies gaat.

Microsoft Linux

Microsoft heeft een manier gevonden om geld te verdienen aan Linux die beter overkomt dan het voeren van processen wegens zogezegde copyright overtredingen. Ze bieden nu op hun online platform virtuele Linuxen te huur aan, m.a.w. Linux as a service. Je zou kunnen kiezen tussen Opensuse, CentOS en Ubuntu. Het is misschien verrassend dat Microsoft nu Linux aanbiedt, maar Linux in the Cloud aanbieden is zeker niet nieuw, bv Amazon Web Services doet dat ook, en bestaat al sinds 2006.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.