Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

OpenSuse vertraagd * Ubuntu op A10 * Uitlevering dichterbij * OpenBSD fork * Telefoonadvertenties * Kogel met handtekening * Browserkorting

i-nieuws 6 na 6 ** June 14th, 2012 by wim.webgang **

Oude browser kost geld

Kogan, een Australische online winkel, wil zijn klanten stimuleren om met recente browsers te surfen op hun onlineshop. Ze geven kortingen voor iedereen die met een browser surft die nieuwer is dan Internet Explorer 7; wie nog met een oude browser surft betaalt zo’n 6,8 procent meer.
Volgens het management kost het aanpassen van de huidige sites aan oude browsers handenvol geld. Dus moeten de klanten met oude browsers daar ook maar voor betalen.

Kogel met handtekening

In de VS is de politie op zoek naar een middel om misdrijven waarbij vuurwapens gebruikt zijn, beter op te kunnen lossen. Ideaal zou zijn dat elke kogel een serienummer had, maar zover willen ze nog niet gaan. Een idee dat ze wel aan het uitwerken zijn, is een unieke code op de pin van vuurwapens te verplichten. Helaas blijkt ooit iemand een patent genomen te hebben op zo’n technologie. In Californie is in 2007 dus een voorwaardelijke wet gemaakt, die zegt dat als de patentproblemen opgelost zijn, het gebruik van die unieke kode op de pin van alle nieuwe vuurwapens verplicht wordt in CA.
De afdruk van de pin is echter niet op de kogel terug te vinden. De pin slaat op de achterkant van de huls, en daardoor ontsteekt het kruit en vliegt de kogel vooraan van de huls, die meestal uitgeworpen wordt. Voor de politie toont het dus enkel het verband aan tussen een vuurwapen en een gevonden huls. Bovendien is het gemakkelijk om de code op de pin onleesbaar te maken als je slechte bedoelingen hebt met het wapen.


Telefoonadvertenties

Skype gaat gebruikers zonder abonnement een “rijkere gebruikerservaring aanbieden”. Ze worden getrakteerd op advertenties die tijdens het gesprek op het scherm komen, op dezelfde grootte als het beeld van de correspondent. Voor de keuze van de aan te bieden advertenties wordt natuurlijk gebruikgemaakt van de profielen van de twee bellers. Skype hoopt dat door het zien van beelden, de onderwerpen of produkten in de conversatie binnensluipen. Skype werd bekend voor het gratis bellen over internet, en werd als bedrijf overgenomen door Microsoft.


OpenBSD fork

Bitrig is de naam van een afsplitsing van OpenBSD, die bedoeld is om mee te kunnen experimenteren. Er zal gezocht worden naar licenties die zo veel mogelijk commerciele toepassing mogelijk maakt, dus eerder naar bsd-achtige licenties dan GNU/GPL licenties.

Uitlevering dichterbij

Julian Assange heeft van zijn advokaat te horen gekregen dat de vraag om heropening van zijn zaak bij het Hooggerechtshof in het Verenigd Koninkrijk verworpen is. Daarmee wordt de vroegere beslissing bevestigd, en dat betekent dat Assange kan uitgeleverd worden, wat de volgende dagen zou kunnen uitgevoerd worden. Het enige wat dat nog kan tegenhouden zou het Europees hof voor de mensenrechten kunnen zijn, als hij zich daartoe wendt.
De vraag om uitlevering gaat niet eens over een officiƫle beschuldiging, alleen over een oproep tot ondervraging. Assange vreest dat de echte achtergrond zijn rol is in Wikileaks, en dat hij in het ergste geval zelfs kan uitgeleverd worden aan de VS, een land dat nog steeds de doodstraf hanteert.

Ubuntu op A10

Ontwikkelaars zouden Ubuntu aangepast hebben om te draaien op een computer gebaseerd op een ARM processor; de MK802 mini pc. In de softwareverzameling van Ubuntu was al veel ARM-vriendelijke code aanwezig, en daardoor kan nu een Ubuntu en LUbuntu gedraaid worden op de mini. (slashdot effect).

Dat er Linux op de mini-computer van 74 dollar draait is niet nieuw. De mini-pc, ongeveer de grootte van een aansteker, kwam vroeger al uit in een Android versie.
Hier kan je een filmpje zien met Ubuntu 10.04:

http://www.engadget.com/2012/06/09/linux-lands-on-mk802-mini-pc/

OpenSuse vertraagd

Opensuse ondertussen heeft de uitgave van 12.2 uitgesteld. Ze hebben blijkbaar een probleem met het strakke ritme van nieuwe versies uitbrengen. Een van de mogelijke oplossingen is overschakelen van een halfjaarlijkse naar een jaarlijkse cyclus, of er gewoon geen vast tijdkader meer opplakken en opensuse uitbrengen als een versie klaar is.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.