Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Oracle copyrights tegen Google * Pirate Bay blokkage * Idioten-Tax * Negatief ACTA advies

i-nieuws 6 na 6 ** June 21st, 2012 by wim.webgang **

Negatief ACTA advies

Het europees parlement heeft het advies gekregen de omstreden ACTA handelsovereenkomst met de VS en andere landen niet goed te keuren. Het advies komt van het Europese Trade Comité. Normaal moet de wet op 3 juli gestemd worden. ACTA of Anti-Counterfeiting Trade Agreement bevat vergaande maatregelen tegen namaakprodukten, maar de maatregelen gaan voorbij aan de rechten op privacy van Europese burgers. Burgerrechtenorganisaties hadden massaal geprotesteert tegen ACTA. Internetproviders zouden op vraag van copyrighthouders bv de identiteit van gebruikers moeten geven, zonder tussenkomst van het gerecht. Bovendien zou het gevolg zijn dat er massaal internetverkeer van onschuldigen zou in het oog gehouden worden op zoek naar overtreders.

Het ACTA verdrag zou gesloten worden tussen de Europese Unie, Australie, Canada, Japan, Zuid-Korea, Mexico, Marokko, NieuwZeeland, Singapore, Zwitserland en de VS. De Europese commissie tekende echter al in januari, maar dat moet bekrachtigd worden door het parlement, en die kans wordt nu kleiner.

Idioten-Tax

De computerkrakersgroep Rex Mundi had geprobeerd AmeriCash Advance te chanteren: ze zouden een losgeld moeten krijgen van enkele tienduizenden dollar, of ze zouden de gegevens publiceren die ze te pakken hadden gekregen bij hun wandeling door het computersysteem van de bank. De bank heeft blijkbaar niet betaald, want van duizenden klanten werden loongegevens gepubliceerd. De gegevens bevatten de naam, e-mail adres, de namen van hun banken, en de laatste vier cijfers van hun social security nummer.

Pirate Bay blokkage

British Telecom vervoegt nu de censuur tegen de Pirate Bay. Ze hebben opdracht gekregen van de rechtbank om de toegang tot de servers van de Pirate bay te blokkeren. Op internet circuleren al alternatieve IP-adressen om die toch te kunnen bereiken.

Oracle copyrights tegen Google

Er is een uitspraak in de rechtszaak van Oracle tegen Google, die ging over het overtreden van copyrights: Oracle heeft geen gelijk gekregen en Google moet niets betalen aan Oracle. Integendeel, ze hebben nu zelfs de kans om een schadeclaim in te dienen voor de kosten die ze hadden door de onterechte zaak.

Oracle kondigde al aan in beroep te gaan.

De zaak werd opgestart in 2010, en is gebaseerd op Java. Oracle kocht Sun en kreeg zo Java in handen. In het Android platform wordt een afgeleide van Java gebruikt, en Oracle dacht daar zijn patenten op te kunnen laten gelden.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.