Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Onterechte huiszoeking * ACTA-democratie * Tablets * Derde waarschuwing * Microsoft koopt weer Linux

i-nieuws 6 na 6 ** June 28th, 2012 by wim.webgang **

Nieuws voor 28-6

Onterechte huiszoeking

In Nieuw Zeeland heeft het hoogste gerechtshof beslist dat de huiszoekingsbevelen die gebruikt werden bij de inval bij de oprichter van “Megaupload”, “Kim Dotcom” niet geldig waren. De bevelen waren te algemeen opgesteld, er werd niet juist vermeld over welke gezochte voorwerpen het ging.
Daardoor worden de huiszoekingen illegaal en het in beslag nemen van materiaal ook. Kopies van zijn harde schijven werden door Amerikaanse agenten naar de VS gesmokkeld.
De beschuldigingen waren witwassen en copyright overtredingen, maar ook daar was het niet duidelijk of het over overtredingen in Nieuw Zeeland ging, of in de VS.


ACTA-democratie

Karel De Gucht is ering geslaagd om tot in de VS wenkbrouwen te doen fronsen over ACTA. Hij heeft doodleuk verklaard van geen rekening te zullen houden met een afwijzing van ACTA door het parlement. Hij zal het opnieuw indienen en ondertussen gewoon voortdoen.

Bovendien houdt hij ook rekening met een negatief advies van het Europees Hof voor Justitie, en zegt dat dat wel aangepakt -versta omzeild- zal worden als het zich voordoet. De hele procedure heeft even tijd gewonnen als het ware.

Als het parlement tegenstemt voorziet hij een paar “verduidelijkingen”, maar eigenlijk kan hij aan het verdrag zelf niets meer wijzigen natuurlijk, want dat is al door verschillende partijen ondertekend.

Op Techdirt meer daarover:

http://www.techdirt.com/articles/20120625/12333619468/eu-commissioner-reveals-he-will-simply-ignore-any-rejection-acta-european-parliament-next-week.shtml


Tablets

Bill Gates geeft toe dat tablets niet zo heel belangrijk zullen zijn in het onderwijs; ze zijn te veel gericht op opnemen en te weinig op zelf creatief zijn of bijdragen leveren, als is het maar omdat een toetsenbord ontbreekt.

De beste kanshebbens zijn dus de mobiele apparaten met toetsenbord, en daar zijn de netbooks de goedkoopste en veelzijdigste apparaten. En dat is nu net wat het “One Laptop Per Child” ook als uitgangspunt nam. De strijd op de netbook is dus nog niet gestreden, zeker niet nu nog steeds netbooks opduiken met op een of andere manier Linux erop; bv in dual boot, dikwijls de Linux als snel “online” syteem, met beperkte software ge├»nstalleerd.

Derde waarschuwing

In het kader van de ACTA overeenkomst hadden we het nog over de “three strikes and out” regel, die uiteindelijk uit ACTA werd gehaald. Maar in het VK wordt de regel nu wel ingevoerd. De details erover zijn nu gepubliceerd:

http://stakeholders.ofcom.org.uk/binaries/consultations/online-notice/summary/notice.pdf

Microsoft koopt weer Linux

Microsoft zou Yammer gekocht hebben (zie artikel krant). Waarom interesseert ons dat?
Yammer is een soort twitter voor projectwerkers; en dat kan via internet, of ook bedoeld zijn voor het up to date houden van collega’s op het werk zelf. In die omstandigheden zal een bedrijf dan bij Yammer een soort huur betalen; ze krijgen de mogelijkheden de accounts te beheren, het syteem van bedrijfslogo’s te voorzien en dergelijke, en dat bv voor 5 dollar per gebruiker per maand. Zelf noemen ze het “your company’s private social network”.


Hardened Operating System

Yammer runs on hardened Linux servers. Externally exposed critical patches are addressed within 24 hours.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.