Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Aan of af? * Wegveegpatent *

i-nieuws 6 na 6 ** July 5th, 2012 by wim.webgang **

Af of aan?

Het FBI rolde in novermber vorig jaar een botnet op, dat DNSChanger malware verspreidde, en bij huiszoekingen bij de computercriminelen werd allerlei apparatuur in beslag genomen. Een deel van de servers stonden in data-centra, en werden niet fysiek in beslag genomen, maar wel werd de controle erover overgenomen. Die servers bleken de “command and control” servers te zijn, met een nagemaakte DNS-dienst. Bij besmette computers van gebruikers over heel de wereld, is een klein detail van de internetinstellingen veranderd; de computers gebruiken een andere DNS server dan normaal. Het adres van de command and control servers is in de plaats van het origineel gezet. Als gevolg daarvan gaan besmette computers altijd websiteadressen opvragen bij de “valse” DNS servers. Als het FBI de computers afzet, zullen al die gebruikers plots geen websites meer vinden.
Aangezien het over veel gebruikers gaat, 300.000 pc’s, twijfelden ze even, en werd de beslissing om de servers af te zetten in maart uitgesteld. Via een aantal bedrijven als service providers, Google, Facebook enz werden een groot aantal gebruikers ondertussen verwittigd, en men hoopt dat de impact nu niet te groot zal zijn. De meeste gebruikers zullen niet weten dat hun computer besmet is, en zo zal het probleem ook niet opgelost geraken. Als ze niet meer op het web geraken, zullen ze wel op zoek gaan wat er aan de hand is. Wie nu maandag ditzelfde probleem heeft weet al waar hij kan gaan zoeken.
(Zie ook deze Site van de Federale Overheid)
Op het moment van de inval bij de bende was het aantal getroffen pc’s zo’n 4 miljoen.


Wegveegpatent

Een rechter van de Londense “High Court” heeft beslist dat HTC geen inbreuk maakte op de 4 patenten van Apple, waarvoor de zaak werd aangespannen.
Interessant is dat die patenten ook gebruikt worden in klachten van Apple tegen Android, het systeem van Google dat op verschillende merk-smartphones draait.

De vier patenten betroffen:
- door een vegende beweging op een plaats op het scherm, eventueel aangeduid door een icoon, een toestel terug vrijschakelen. “slide to unlock”
- meertalig toetsenbord op het scherm
- het systeem van bepalen welke elementen op een scherm aanraakbevelen krijgen.
- terugbotsen van een venster dat op het scherm voorbij de schermrand wordt geschoven

De rechter merkte op dat het laatste patent voor het toestel van HTC helemaal niet toepasbaar was, want dat die mogelijkheid niet voorkwam.
De andere 3 patenten werden ongeldig verklaard, bv omdat het geen echte uitvinding was maar een logische verdere evolutie van bestaande systemen op andere apparaten, zoals de Neonode N1.
Voorlopig ziet het er naar uit dat het effect van deze uitspraak beperkt blijft to het Verenigd Koninkrijk.

Belgische patenten op EPO: be.espacenet.com/

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.