Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Een tablet per kind (nee geen chokolade-)

Uitzending do 18:00 ** July 19th, 2012 by wim.webgang **

We hebben het nieuws niet binnengekregen dus becommentariëren we maar de nieuwsberichten op technologiesites in onze buurt, en spreken over:

Nieuwe ballonvaarder: de Raspberry Pi.
In het verlengde van de vele smartphones die al aan een weerballon bungelden, nu natuurlijk ook de uitverkochte Raspberry Pi: met een beetje geluk (touwtje geknapt) vind je er binnenkort één in je tuin…

Raspberry pi 130.000 voet hoog of 40 Km
http://hackaday.com/2012/07/18/sending-a-raspberry-pi-to-130000-feet/#more-79973

mini-meter: een nieuw meetapparaat, dat per bluetooth in verbinding kan staan met je smartphone (of ander apparaat), opent ongekende crowd-measurment mogelijkheden. Het kan allerlei dingen meten als temperatuur, luchtvervuiling, vochtigheid, licht, .. en kan bovendien nog extra meetsondes aangesloten krijgen. Een golf van applicatie-ontwikkeling is gestart…

Sensor drone : de alles meter voor de smartphone
http://www.sensorcon.com/

One tablet per child (herinner u One Laptop Per Child? (OLPC)
De regering van Thailand heeft een project opgezet om schoolkinderen wat meer computerkennis bij te brengen. Het heet “One Tablet Per Child”, een knipoog naar het One Laptop per Child project van een Amerikaanse Universiteitsprofessor.

In Bangkok, bij het ministerie van onderwijs, vertrekken de eerste lading dozen met tablets. Er deze lading van 55.000 stuks is nog maar het begin, want in het totaal moeten er 800.000 verdeeld worden, en dat moet op een jaar rond zijn. De toestellen worden gemaakt in China.

Zoals dikwijls is het probleem natuurlijk de inhoud, in dit geval edukatieve programma’s. Die worden ondermeer ontwikkeld door het ministerie van onderwijs, en ze kunnen door de onderwijzers en studenten van internet gedownload worden als ze klaar zijn.

We krijgen trouwens de telefonische aanvulling dat een Belg een grote rol speelde in OLPC: Walter de Brouwer (ondernemer uit Vlaanderen). Net zoals je bij de tablets van het verhaal hierboven kan verwachten, vreesde men bij OLPC dat de toestellen zouden gestolen of versjacherd worden. Daarom werd voorzien in een mechanisme om het toestel te “locken”; de eigenaar had een code om te unlocken.

Pech voor Apple: Apple moet op zijn website en in verschillende kranten melden dat Samsung niet Apple’s iPad nagemaakt heeft. Dat is het resultaat van een rechtszaak. Een van de argumenten daarvoor was dan eerder wel een compliment voor Apple: de rechter vond dat de apparaten niet te verwarren waren, en dat Samsung’s aparaat lang niet zo “cool” zijn als die van Apple.

Digitaal leven: misschien zijn die meter en de raspberry pi iets voor die professor van een univ in Toronto, die een speciale camera-bril heeft ontworpen waarmee hij altijd rondloopt. Hij heeft problemen gehad in een hamburgerrestaurant van een grote keten. Het personeel wilde de headcam verwijderen van zijn hoofd, maar aangezien die uitgevoerd is als een prothese is dat niet zo eenvoudig. De prof toonde nog medische documenten om uit te leggen dat die apparatuur zo bevestigd is dat ze niet zomaar verwijderd kan worden, maar dat papier werd ruw uit zijn handen getrokken. De prof werd uiteindelijk buitengezet. Zijn apparatuur was beschadigd, maar bevatte de laatste beelden, waarop zijn belagers dan ook zichtbaar zijn.
De hamburgerketen ontkent dat er geweld gebruikt is en verklaart ook niet waarop hij buitengegooid werd hoewel hij er met zijn gezin was en er gewoon wilde eten.
Zijn camera is geen opname-apparaat, maar door de harde behandeling is die wel gestopt met opnemen en waren de laatste beelden nog aanwezig in het geheugen. Hij is onderzoeker, heeft verschillende boeken geschreven ondermeer over de “draagbare computer” en de integratie van computers met kleding. Hij is al sinds midden jaren 80 met draagbare computerapparatuur een het experimenteren.

Muziek:
Floris zorgde voor de muziek: vrije muziek vanaf een vrij operating system gespeeld voor u.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.