Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Curieus

Uitzending do 18:00 ** August 9th, 2012 by wim.webgang **

Curiosity MarsFloris is deze week weer bendeleider en spreekt met Jan-Pieter onder meer over

  • Nieuwe operating system andere hacks/cracks.
  • Curiosity op Mars (draait geen Windows) – de beelden zag je waarschijnlijk al in de krant of op het web (als YouTube de NASA weer niet censureert). Je hoort dat het autootje geen ton weegt, dat de snelheid uitgedrukt wordt in meter per uur (ipv km; hij rijdt immers zo traag), en gebruikt plutonium als energiebron. Hij heeft een ‘razendsnelle’ processor: 200 Mhz (ok je 1,5Ghz pc is sneller) en een PowerPC processor zoals die in de vroegere Apple Mac G3 computers te vinden was 10 à 15 jaar geleden. De processor heeft een 256 Mb geheugen (zoals die G3), en wel een moderne SSD opslag van 2 Gb die als buffer moet dienen voor het door te sturen beeldmateriaal.
    (NVDR: idd de Apollo 11 maanlanding was niet in 1964 maar in 1969, meer bepaald op 20 juli 1969).

+ Radio-aktieve en andere muziek…

Picture: NASA/JPL-Caltech

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.