Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

i-nieuws: Digitaal geld * Vrij van DRM * Betalen voor privacy * Bug in Botnet

i-nieuws 6 na 6 ** August 16th, 2012 by wim.webgang **

Digitaal geld

In Canada heeft de Nationale Bank de ontwikkeling van digitaal geld gestimuleerd; vooral de ontwikkeling van de programma’s die daarbij horen.
De huidige naam voor het digitale geld is Mintchip. Er werd een wedstrijd uitgeschreven voor programma’s om ermee te werken. Op dit moment start een periode waarin het publiek kan stemmen op de apps, en zo mee beslissen op welke apps moeten verspreid worden door de Canadese Nationale Bank.

Niet iedereen is even gelukkig met de werkwijze of heeft evenveel vertrouwen in de veiligheid van het systeem “… mintchip can be hacked“?.

Vrij van DRM

Om duidelijkheid te scheppen voor de klant van online aankopen van films, muziek, boeken en andere digitale media, werd een logo voorgesteld dat aangeeft dat het product “Vrij van DRM” is.
Het logo werd voorgesteld op de website van “defective by design”.

De muziekindustrie introduceerde verschillende maatregelen om het kopieren van muziek en andere media onmogelijk te maken of minstens te bemoeilijken. In de praktijk kwam dat meestal neer op een nadeel voor de koper van de officiële versies; zij konden er moeilijk of geen backup of kopie naar één van hun eigen andere apparaten van maken. Zo waren uiteindelijk de gebruikers van illegale versies beter af, en dat werkte contraproductief. Mensen krijgen dus een afkeer van DRM, maar zijn zich niet altijd bewust van welke bestanden die ze kopen van DRM voorzien zijn.


Betalen voor privacy

In de VS moet een klant van Verizon die niet wil dat zijn telefoonnummer gebruikt wordt in publicaties 5 dollar betalen. Dat is volgens Verizon de informatica en administratiekost om het nummer uit de publieke lijsten te houden.
Het bedrag wordt per maand aangerekend, wat betekent dat een “prive” nummer dus 60 dollar per jaar kost.

Als je een prive-nummer hebt levert dat nog geen absolute privacy op, en statistieken leren dat in de VS een kwart van de inwoners een “anonieme” gsm heeft met een pre-paid abonnement. Ook dat biedt weinig garantie op privacy.
Een rechtszaak in de VS bracht aan het licht dat de politie zonder een bevel van de onderzoeksrechter gms-gegevan kan opvragen. Een dealer was door de politie opgespoord door het opvragen van gegevens bij de mobiele telefoonmaatschappij: nl door het volgen van de gsm-masten waarmee de gsm verbinding maakte.
Telefoonmaatschappijen in de VS kregen 1,3 miljoen aanvragen voor informatie over gsm-gebruik.

Bug in Botnet
Onderzoekers van malware van botnets, meer in bepaald de DDoS toolkit “Dirt Jumper”, hebben een zwakheid ontdekt in het systeem.
Dat geeft hen ondermeer de mogelijkheid een DDoS aanval die bezig is te onderbreken. Eens ze het adres kennen van een Command and Control server, kunnen ze met een combinatie van technieken binnengeraken, en toegang krijgen tot de login en wachtwoord gegevens van het commando systeem.
Ze stelden een rapport op waarin ze aanbevelingen doen.

De methode kan natuurlijk niet alleen door een slachtoffer van het botnet gebruikt worden, maar ook door beveiligingsfirma’s, veiligheidsdiensten, en concurrerende kriminele bendes…

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.