Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Communicatie-kloof * Crisis op de computer

i-nieuws 6 na 6 ** August 23rd, 2012 by wim.webgang **

23/08/2012

Communicatie-kloof

Zes procent of 19 miljoen Amerikanen kunnen geen breedband internettoegang krijgen.
Een groot deel van die Amerikanen, bijna 15 miljoen, woont in landelijk gebied.
Dat bracht een rapport van de FCC, de Amerikaanse regulator, aan het licht.

Met breedband bedoelen ze een snelheid van meer dan 3 Mbps.
Elk jaar maakt de FCC zo’n rapport op van de toestand van de netwerksnelheid en verbindingsmogelijkheden van de Amerikanen. Ze zijn bezorgd over het gebrek aan internettoegang, omdat het gezien wordt als een voorwaarde voor ontwikkeling en werkgelegenheid.

Wel benadrukken ze dat de VS er nog beter uitkomt dan Groot-Brittaniƫ op het gebied van draadloos internet, de zogenaamde 4G netwerken.

Maar het ontbreken van kabels is niet het enige probleem; een groot aantal Amerikanen kan het zich eenvoudigweg niet veroorloven, 50 miljoen Amerikanen leven beneden de armoedegrens, en 150 miljoen Amerikanen trekken steun op een of andere manier.

Crisis op de computer

Er zijn stalen onderzocht van een Trojaans Paard-software die zich toegang probeert te verschaffen tot Mac OS-X computers, Windows computers en Windows Mobile toestellen. De Windows versie, W32.Crisis, kan zelfs in Virtual Machines spioneren. De spioneersoftware heet “Crisis”, en werd ook al gemeld onder de naam “morcut”.
De software bespioneert de gebruiker, meer bepaald alle communicatie als e-mail, instant messenger, en gesprekken via webcam. Het maakt ook een zogenaamde “backdoor” zodat de makers binnen kunnen in de besmette computer.

Misschien een argument om virtual machines te gebruiken op Linux?

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.