Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Byzantium

Uitzending do 18:00 ** August 23rd, 2012 by wim.webgang **

  • Na het nieuws
  • Project Byzantium: haxwithaxe, The Doctor en Ben the Pyrate zijn (enkele van) de projectmedewerkers http://project-byzantium.org. Ze bouwen aan “ad-hoc mesh networking”; m.a.w. een netwerk van knooppunten die met elkaar verbinden, ook zonder aanwezigheid van een internet-infrastructuur (server of, wap of router). Elke knooppunt neemt deel in het protocol van “zelfzoeken en zichzelf configurerend netwerk”. Kan gebruikt worden bij uitval of onbereikbaarheid van internet om onderling te communiceren. Het is/wordt (nog niet af) gebouwd op lichtgewicht Porteus Linux. Je kan een zelfstartende “bootable” cd branden die dient als “live distro”, en waarmee je op een computer kan werken zonder het plaatselijke systeem te gebruiken.


Ok, misschien zal niet alles wat gepland werd aan bod komen, zoals:

  • Tablet teruggegeven
  • Franse Linux magazines:
  • BSON en MongoDB
  • Eindelijk op Linux
  • Enquete voor hackers
  • Lift ^ | Lift v | Comments Off

    Comments are closed.