Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Herkenning * Nokia terug in beeld * OpenSuse 12.2

i-nieuws 6 na 6 ** September 6th, 2012 by wim.webgang **

Herkenning
Na stemherkenning komt nu “gezichtsherkenning” er aan. Zowel Apple als Google hebben al patenten aangevraagd rond die technologie. Om een apparaat te gebruiken moet een gebruiker “inloggen” door zijn gezicht voor een camera op het apparaat te tonen. De software herkent het gezicht en geeft toegang. Bij meer gebruikers kan het apparaat automatisch omschakelen naar de werkomgeving van de gebruiker wiens gezicht in beeld komt.
Misschien al onderwerp voor de volgende patentoorlog en verboden apparaten?

Nokia terug in beeld

Nokia zetten een groot persevent op om zijn nieuwe smartphone voor te stellen. Die is een product van de intense samenwerking met Microsoft, wat Nokia al eerder deed investeren in een toestel met een besturingssysteem van Microsoft, Windows Phone 7, dat nu achterhaald is. De nieuwe zal dus draaien op “Windows Phone 8″. MS doet al jarenlang moeite om binnen te geraken op de smartphone markt maar voorlopig met beperkt gevolg. Nokia verloor de laatste tijd pluimen op de veranderde gsm-markt, en de voorstelling is dus heel belangrijk voor hen – ze lijken ze zelfs opzettelijk ingepland te hebben kort voor de lancering van de nieuwe iphone van Apple. Toch gaat niet alles van een leien dakje. Het werd al snel duidelijk dat het toestel dat voorgesteld werd, Lumia 920, helemaal niet bestaat, of althans toch niet als kant-en-klaar produkt. Niemand van de pers kreeg het toestel zelf in handen bv.
Er was wel een promotiefilmpje, dat toonde hoe goed de ingebouwde camera beelden kan schieten vanuit een niet stabiele hand, dankzij de bibbercorrectie. Opmerkzame geesten merkten echter op dat de schaduw in sekonde 48 en de reflectie op blinkende voorwerpen in seconde 27 zichtbaar maakten dat het filmpje niet gemaakt was met een Nokia Luma 920, maar met een DSLR camera. Nokia heeft zich ondertussen verontschuldigd voor de misleidende reklame, en zegt dat het maar een simulatie was.

http://conversations.nokia.com/2012/09/06/an-apology-is-due/

Als je er dan toch een filmpje mee draait: er is blijkbaar geen SD kaartlezer om het op te bewaren en over te brengen naar je pc, laptop of netbook. In ieder geval kan je er dan geen virussen mee binnenbrengen op het toestel.

OpenSuse 12.2

Er is gisteren een nieuwe versie uitgekomen van de openSUSE Linux distributie, met versienummer 12.2. Deze update t.o.v. openSUSE 12.1 is een paar maanden later gekomen dan verwacht, en volgens het openSUSE project is dat te wijten aan de groei van hun community, en de organisatorische problemen die dat meebracht.
De software kan afgehaald worden op software.opensuse.org.
Wie een bestaande openSUSE heeft draaien die een beetje recent kan online upgraden. Dat kan vanaf 11.2, 11.3, 11.4 en 12.1. Het kan zowel vanop een commandolijn met “zypper” als via de grafische interface met “Yast”.
Wie “Tumbleweed”, de “rollende” distributie van openSUSE gebruikt, moet niets doen. Die distro gaat doorlopend upgraden en ook de stap naar het volgend versienummer zetten.
OpenSUSE heeft bij ons vooral een goede naam voor zijn gebruiiksvriendelijkheid, grote verzameling software en voor zijn KDE-desktop versie, waarin ze uitblinken.
KDE 4.8 is in deze release aanwezig, maar natuurlijk ook Gnome 3.4, en andere “lichte” desktops zoals Xfce.
De Linux kern is versie 3.4.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.