Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Snoopers Charter en Mickey programmeert mee: 0xB16B00B5

Uitzending do 18:00 ** September 6th, 2012 by wim.webgang **

0x Bi6 BooB5
Mickey draagt een stukje programmeercode bij voor de Linux kernel, dat de goede samenwerking in virtualisatie moet mogelijk maken. Er wordt in die code een ’secret key’ doorgegeven, en die krijgt van Mickey een naam die eruitziet als willekeurige letters en cijfers. Of toch niet?
Vrouwonvriendelijk gedrag in de vorm van kinderachtige jongensgrapjes doen het imago van een IT bedrijf geen goed, en zeker niet als dat beursgenoteerd is, dus Mickey verontschuldigt zich publiekelijk:
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2407478,00.asp

Snoopers Charter
In UK wordt gediscuteerd over de “Communications Bill”, die een omstreden passage bevat over het opslaan van gegevens over ALLE communicatie van de Britten: gsm verkeer, internetverkeer, enz, en natuurlijk voor het “goede doel” en de “veiligheid van de Britten”. Niet te verwonderen dat die wet de “Snoopers Charter” bijnaam kreeg. Jimmy Wales (wikipedia-oprichter) gaat er in ieder geval tegenin en stelt voor het wikipedia-verkeer naar UK volledig te versleutelen om de privacy van de gebruikers te garanderen.

Informatiebronnen voor IT
EnquĂȘtes en vragenlijstjes zijn meestal vervelend. Maar deze (van /.), over hoe je je informeert en welk belang je hecht aan “vendor sponsored info”, “whitepapers” of “peer interaction”, levert een vraag op met een boeiende preselectie van mogelijke informatiebronnen: InfoWorld.com, Hacker News, Informationweek.com, ZDNet, Slashdot, TechCrunch, Computerworld.com, eWeek.com, Reddit.com, The Register. We vinden wel dat o.m. engadget.com er nog bijhoort.

Distributie van de maand
LinuxMint13Cd
We voeren een nieuwe rubriek in :
“Distributie van de maand”

  • we installeren een (recente) distributie
  • we werken er een maand lang mee (of gebruiken ze voor specifiek doel)
  • we brengen verslag uit…

We zijn alvast gestart met Linux Mint 13 en Backtrack 5, misschien is de vandaag aangekondigde openSUSE 12.2 een toekomstige kandidaat.

  • Suggesties voor een distro (“nominaties”) welkom!
  • Commentaar op onze commentaar?
  • Of je eigen bijdrage? … e-mail gebruik dit e-mail adres (of probeer met een klik hier)

Muziek
Floris brengt ons naar http://www.jamendo.com/en, en we spelen het voor ons ongewoon akoestische FLY van Kunal Datta.
De Electronic radio op “Jamendo Radio Channels” vinden we te braaf.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.