Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Vertraging door sneller internet

Uitzending do 18:00 ** September 27th, 2012 by wim.webgang **

VDSL?

Waar is mijn netwerk naartoe?

Sorry menier, ik ken niks van netwerke..


Een anoniem telefoontje
Ken je het fenomeen: Je krijgt een telefoontje van Bel**com, dat er iemand gaat langskomen om je ADSL te upgraden. Je moet niet upgraden, maar uiteindelijk zullen ze omschakelen in hun centrales (vsdl?) dus doe je het beter nu. Je maakt een afspraak, ze komen donderdag en zullen het tijdstip nog laten weten. Ze bellen donderdag idd om het tijdstip mee te delen – “over een kwartiertje” – en je denkt dat je dus tijd genoeg hebt om je online werk waar je mee bezig bent juist op te slaan. Helaas net dan hapert de internetverbinding…

b-box2
De technieker staat een paar minuten later aan je deur, en vervangt de oude speedtouch home adsl modem door een spikplinternieuwe b-box2. Vandaar ook de uitval net voordien: hij was je lijn aan het omschakelen op de centrale, je kan ook niet meer terug nu.
Je had een eigen router? Met dns-server op een eigen intern adres? Je pc’s hebben vaste IP-adressen?
- “Sorry, van netwerken ken ik niets. Voor mij werkt het. Dag meneer!”
Pech voor de deadlines … pech voor de update op de site, pech voor de “creative commons muziek”-download voor de uitzending.

Doe het zelf
Herconfigureer dus maar zelf je netwerk, begin bv bij de modem, met netwerkkabel verbinden en richt de browser op 192.168.1.1 (kan je ook zelf proberen: zie schermafbeelding hierboven).

Voor de vorm
Waarom is die modem trouwens zo afschuwelijk lelijk en heeft die zo’n onmogelijk (onstapelbare) vorm? Misschien zitten de antennes binnen in die uitstulping in de behuizing?

Parasiet of symbiose?
En waarom is er in mijn buurt plots een Belgacom draadloos netwerkpunt bijgekomen dat wegvalt als ik mijn modem afzet? Moet je dat laten aanstaan om zelf elders gebruik te maken van dat netwerk?

Floris en Wim slaan zich door de chaos en brengen alsnog het i-nieuws…

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.