Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Nieuwe smartphones * Naar China en terug * Alleen-Windows-processor

i-nieuws 6 na 6 ** October 4th, 2012 by wim.webgang **

Alleen-Windows-processor

Intel heeft een processor aangekondigd die alleen voor Windows gebruik is. Alleen het besturingssysteem van Microsoft zou erop kunnen draaien.


Naar China en terug

Het was een schok toen IBM een paar jaar geleden zijn hele pc-afdeling afstootte en verkocht aan het Chinese bedrijf Lenovo. De gebruikers lijken ondertussen gewend te zijn aan het idee. Dat was niet moeilijk want de produkten bleven gelijkaardig, en bv een bekende modelnaam van laptops bleef behouden. Nu kondigde Lenovo bovendien nog aan een nieuwe fabriek te willen bouwen in … Amerika. Ze hebben een locatie op het oog in North Carolina. Er zouden aanvankelijk zo’n 100 mensen terwerkgesteld worden.

Nieuwe smartphones

In Finland is een nieuw bedrijf opgericht dat smartphones wil gaan maken. Het bedrijf heet Jolla, en ze zouden werken aan een toestel gebaseerd op MeeGo. Hun eigen versie daarvan heet Sailfish. Het hoofdkwartier van Sailfish is gevestigd in HongKong, en ze richten zich inderdaad naar de Chinese markt.
Er zou 200 miljoen euro in het project gestoken worden.
De produktie van de toestellen zelf willen ze overlaten aan OEM partners.

Het MeeGo smartphone systeem werd door Nokia bij het huisvuil gezet toen ze overstapten op Windows. Nokia had nochtans een lange geschiedenis in smartphone systemen met Linux wortels. Qt is de succesvolle programmeeromgeving, die ook voor de Linux KDE desktop wordt gebruikt.
Bovendien had Nokia net de N9 uitgebracht, die op MeeGo draaide. Maar Nokia kwam in financiƫle problemen, en een ex-Microsoft topman die net binnengehaald was, gooide het roer om.

De basis van het MeeGo systeem is open source, en daardoor konden anderen erop voortbouwen en zo het systeem een tweede leven geven. De grafische interface die ze er bovenop bouwen gaan ze niet open source maken.

http://www.h-online.com/open/features/Nokia-no-luck-with-Linux-1267190.html

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.