Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Bug * Nog een bug * Gsm

i-nieuws 6 na 6 ** November 1st, 2012 by wim.webgang **

Nieuws

Bug

In de medische sector worden steeds meer computers gebruikt, en die zorgen ook daar voor typische computerproblemen. Zo zijn er een paar fouten naar boven gekomen als verkeerde dosering bij patienten. Dat kwam door slecht reageren van de interface of besturing van het toestel op de toetsindrukken, of het verkeerd weergeven van de getallen van de dosering. Een fabrikant heeft bv een aantal infuus-apparaten teruggeroepen. Meer dan 1 op honderd bleek een afwijking te hebben, misschien zijn het er meer. De oorzaak is een software fout (bug).

.

Nog een bug

Het lijkt wel of Microsoft eens wilde testen of de Europese commissie nog oplette. Ze “vergaten” in Windows 7 Service Pack 1 de gebruikers te laten kiezen welke browser ze willen gebruiken. Dat waren ze verplicht na een veroordeling voor misbruik van monopolie in Europa. Europa had het misschien niet gezien, maar het Mozilla project zag het goed: het effect van het ontbreken van die keuze was onmiddellijk duidelijk in het aantal downloads dat zakte met 63 procent. De Europese Unie onderzoekt nu deze “vergetelheid”, en kan Microsoft daarvoor beboeten. Maar net als met de vorige maatregelen heeft Microsoft ondertussen het voordeel wel gehad. Het heeft maar liefst een jaar en een half geduurd eer Microsoft deze “bug” corrigeerde. Op dat moment sprong de dagelijkse download van Firefox terug met 150 procent naar boven.
Mozilla schat dat er 6 tot 9 miljoen downloads minder zijn geweest.

Hier kan je de cijfers in grafiek zien vallen en stijgen

Gsm

De politie in de VS gaat gestolen gsm’s laten uitschakelen door de gsm-operatoren. Daarvoor is een databank aangelegd met serienummers van de toestellen. De providers blokkeren alle toestellen die in de database opgenomen zijn. Bij overvallen op mensen wordt in 4 keer op 10 de gsm van een gebruiker gestolen, en dat zal er met het stijgend aantal smartphones, met hun hogere waarde, niet op verminderen.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.