Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Geen DataNews meer

Uitzending do 18:00 ** November 22nd, 2012 by wim.webgang **

Informatici zijn binnenkort hun gratis DataNews tijdschrift kwijt. Het tijdschrift, in de vorm van een krantje, kwam jarenlang tweewekelijks bij IT-afdelingen van bedrijven in de bus. Onlangs werd duidelijk dat er veranderingen op til waren; op de website was een duidelijke verbinding met knack te bespeuren. Nu dan is er verkoops-aktie begonnen, waarbij de lezers opgebeld worden, en de keuze krijgen uit twee abonnementen: een jaar voor iets meer dan 80 euro of een drie-jarenabonnement voor rond 70 euro per jaar.
Het krantje had de laatste tijd een duidelijke kwaliteitsverbetering in druk getoond: vroeger was alleen de kaft in kleur, nu was het hele DataNews in kleur gedrukt, wat waarschijnlijk ook door de adverteerders toegejuicht werd.
En daarnaast was er ook de website, waar nieuws doorlopend op gepubliceerd werd, want voor “Nieuws” is tweewekelijks natuurlijk een lange periode, zeker in de snelle it wereld.
Maar de kost van duurder drukwerk, en van de website en “apps” voor de smartphone/tablets waarmee het nieuws “vers” gelezen kan worden, lijken de uitgever nu te dwingen op een betalend systeem over te schakelen. Het tijdschrift lijkt in zijn huidige vorm ook niet echt geschikt om in de krantenkiosk naast de mooiere en dikkere maandelijkse tijdschriften te staan.
In vergelijking met andere gespecialiseerde informaticatijdschriften is het niet duur, maar het moment van deze aanpassing is misschien ook niet erg gelukkig. De IT-afdeling moet een extra kost inschrijven in deze crisistijd, terwijl uit het aanbod van informatica tijdschriften ook “cherry-picking” gedaan kan worden; aankoop van een tijdschrift op basis van een relevant onderwerp. Het voordeel van DataNews was juist dat je er telkens door kon bladeren en in contact met onderwerpen kwam, waar je anders nooit naar op zoek zou gaan. En als het aantal exemplaren afneemt is dat ook een kleiner bereik voor de adverteerders.

De website als onderdeel van “knack”: http://datanews.knack.be

Gnome “Classic Mode”
http://lwn.net/Articles/526082/

Wat gebeurt er in de open source/free software community als een deel van de gebruikers het niet eens is met de beslissing van een project om een nieuwe richting in te slaan, en het uitzicht van de hele computerdesktop te wijzigen? De programmeurs maken een variant die werkt zoals de oude. Hier komt Gnome Classic Mode (terug).

Muziek:
Endor — Loving You L.
Homo Homini Lupus: Ufo Flight
Subconsious
Oxygen: Oldskool trans 92
Loscobeats: Dear Diary
Trimetrick : Dreams of Death 2012 Remaster

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.