Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Illegale filmpjes * Vergiftigd geschenk * Sneeuw op de server * 36 miljoen

i-nieuws 6 na 6 ** December 6th, 2012 by wim.webgang **

Illegale filmpjes

Grote filmstudies hebben Google in november gevraagd om zoekresultaten uit te filteren die verwijzen naar pagina’s met illegale kopies van hun auteursrechterlijk beschermd materiaal. Ze eisen het verwijderen van de zoekresultaten op basis van de Digital Millenium Copyright Act, beter bekend als “DMCA”.

Het grappige is nu dat er heel wat sites tussen zitten waar hun eigen filmpromotie opstaat. Dat komt omdat de filmstudio’s een programma gebruiken dat het web afschuimt op zoek naar hun materiaal. Zo waren er websites bij van media die een filmbespreking publiceerden, plaatsen waar legale kopies online stonden, en hun eigen facebookpagina’s met reklame voor de films. Zelfs de wikipedia-vermelding van een film kwam erin voor. Bovendien zitten er zelfs pagina’s bij die geen enkel verband hebben met de bedoelde beschermde films, en die op een toevallige samenloop van termen in de lijst terechtkwamen.


Vergiftigd geschenk

Windows 8 wordt in een artikel van Philip Greenspun “een kerstgeschenk voor iemand die je haat” genoemd. Hij breekt het Microsoft systeem, dat het moet gaan maken op de tablet, redelijk grondig af. Hij neemt van drie verschillende systemen een kenmerkende eigenschap die hij als uitstekend beschouwt:
- in iOS een “Home” knop op ieder toestel, waarmee je telkens naar die vaste “home” plek komt als gebruiker.
- in Android: de vaste plaats op het scherm van de “home” en van de “terug” of “back” knop
- in oude Windowsversies en Android: de mogelijkheid om met rechtsklik informatie te krijgen over een object op het scherm (Android: klik-vasthouden).
“Ze hebben sinds 2008 tijd om Android te bestuderen. Ze hebben sinds 2007 tijd om de iPhone te bestuderen. En wat hebben ze ervan gemaakt? Microsoft brengt op de meest ongemakkelijke en onsamenhangende manier de Xerox desktop-standaarden samen. Hij besluit Windows gebruikers best hun Windows 7 computer bijhouden op op internet te kunnen opzoeken hoe ze hun Windows 8 tablet moeten gebruiken. Hij merkt bovendien op dat hij het systeem kon uitproberen met de beste en snelste hardware die beschikbaar was.

http://blogs.law.harvard.edu/philg/2012/12/05/christmas-gift-for-someone-you-hate-windows-8/

Hij klaagt dus niet over de snelheid, maar gebruikers van iets mindere toestellen zullen er misschien nog slechtere ervaringen hebben.
Oorspronkelijk kreeg het systeem lovende kritieken van de traditionele IT-pers. MS pakte ook uit met goede verkoopscijfers. Maar ondertussen werden die genuanceerd als vergeleken wordt met de verkoop van apparaten met andere sytemen als iOS en Android.


Sneeuw op de server

Rond deze tijd een Suse/OpenSuse server moeten starten? Dan zal je verrast worden door een sneeuwlandschap met pinguins in die heen en weer ijsberen. Je kan ze bovendien met de cursortoetsen besturen; het is een soort spelletje. Niet vergeten de server te starten daarna …

36 miljoen

Voorbije zomer werd met malware zo’n 36 miljoen euro ingepikt. De goed geplande operatie kreeg de bijnaam “Eurograbber attack”. Er zouden meer dan 30.000 bankgebruikers benadeeld zijn. Hun computer of smartphone werd besmet met malware, en er werd van hun rekening van 500 tot honderdduizenden euro afgehaald. De slachtoffers zijn verspreid over verschillende landen in Europa; ondermeer in Italie, Spanje, Nederland, Duitsland.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.