Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Smartphone van vorig jaar en andere IT blunders

Uitzending do 18:00, i-nieuws 6 na 6 ** January 3rd, 2013 by wim.webgang **

Smartphone van vorig jaar

Een gsm-fabrikant ontwikkelde ver van de “spotlights” onder de codenaam “Lankku” een smartphone met een volledig nieuw systeem, gebaseerd op “MeeGo”, de Linux variant voor smartphones.
Er werd jaren gewerkt aan wat een opvolger moest worden van de N900.
Tweemaal lekte er belangrijke informatie uit over het project.
1) De eerste keer op een bug tracker voor QT. QT is de open source programmeeromgeving die de gsm-fabrikant gebruikte en waarvan ze de ontwikkeling steunt. Ergens vermeldt een programmeur van het bedrijf het nummer “N9-00″. Dat bleek het codenummer te zijn voor het nieuwe toestel.
2) In augustus 2010 lekte er een foto uit van een prototype. Dat bleek een toetsenbord te bevatten met 4 rijen toetsen. Het lijkt wel of die lek ervoor gezorgd heeft dat dit N9-00 ontwerp uiteindelijk niet gebruikt werd. Het toestel waar dan aan gewerkt werd, de N9-01, had namelijk geen toetsenbord, maar over de volledige oppervlakte een touchscreen, en zo kwam hij later als “N9″ ook uit.

(bron: wikipedia)

Het bedrijf in kwestie kreeg lovende kritieken op de eerste toestellen die uitkwamen.
Het toestel speelde in de beter prijsklasse en geeft daarmee vooruitzicht op interessante opbrengsten.

En wat deed de fabrikant ermee?

Onder de mat vegen ..

Mail voor de baas

Een medewerker van PC pro had het luminueze idee om op de nieuwe microsoft webmail dienst een e-mail adres aan te maken met de naam van de Microsoft baas: “SteveBallmer at Outlook dot com”. Daarmee beweert hij nu inzage gekregen te hebben in wat klanten van Microsoft zoal naar de pen doet grijpen. Vooral klachten dus, gaande van klachten over de nieuwe Windows tot personeelszaken. Hij blijft onduidelijk over hoeveel e-mails het exact gaat, maar hij geeft wel een paar voorbeelden van de klachten. De interface van de nieuwe windows hoort daarbij, en de problemen met het herinstalleren van een Windows systeem na het vervangen van een defect onderdeel; de aktivatiecode is soms ongeldig omdat ze al gebruikt werd, en de gebruiker kan niet meer verder. En de helpdesk weigert ook medewerking omdat de aktivatiecode al “te veel” gebruikt werd, de enige aangereikte oplossing was: reklameren of terugbrengen naar de winkel waar het gekocht werd.
Je kan je vragen stellen bij de internetgebruikers die zomaar zelf zo’n e-mail adres gebruiken zonder daarvan ergens een bevestiging te hebben. Het lijkt soms eerder een wanhoopsdaad. De mails die echt aan de man gericht leken, waren dikwijls verstuurd naar een aantal e-mail adressen met zijn naam, allemaal eindigend op een of andere Microsoft naam of dienst zoals microsoft.com en dus ook outlook.com, dus mogelijk komen een aantal van die e-mails ook evengoed bij de juiste ontvanger terecht.

Het meest opvallende lijkt me het ontbreken van Windows Phone 8 klachten, maar dat zegt ofwel iets over de periode, ofwel misschien ook iets over het (gebrek aan) succes daarvan. Om alles nog wat erger te maken komt bovendien Ubuntu met een besturingsysteem voor smartphones uit…

Ubuntu Phone OS

Canonical, het bedrijf dat de populaire Ubuntu Linux distributie maakt, heeft aangekondigd een Ubuntu voor smartphones te maken: voorlopig met de name “Ubuntu phone OS”. Mark Shuttleworth, de eigenaar van Canonical en bezieler van Ubuntu, kondigde zelf de nieuwe richting aan.
Niet alleen is hij trots op het uitgebrachte Ubuntu 12.04 met meer dan 7 miljoen downloads tijdens de eerste 24 uur. Hij verdedigde ook de keuzes van desktop vormgeving en gebruik, en de combinatie van online diensten in de desktop. Hij voorspelde ook dat HP een ruimt aanbod van pc’s gaat verkopen met Ubuntu erop.

Daarmee blaast Ubuntu Linux op de smartphone terug leven in, nadat Nokia zichzelf in het been schoot door hun veelbelovende Linux-gsm van de markt te vegen.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.