Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Werkloosheid opgelost met Robots – Drink met mate

Uitzending do 18:00 ** January 17th, 2013 by wim.webgang **
 • Remedie tegen werkloosheid of delocalisatie:
  Foto: Robotten nog niet werkloos

  Foto: robot aan het werk

  De afdeling Artificiële Intelligentie van het MIT heeft een spin-off doen ontstaan die zich bezighoudt met het gebruiksvriendelijker maken van robots. Kleine bedrijven zouden moeten kunnen gebruik maken van eenvoudige robots die allerlei saai en eenvoudig werk kunnen doen. Daarmee moet een startend bedrijf minder werk uitbesteden, blijft de kennis en productcontrole in huis, en kunnen wijzigingen aan proces of volume vlugger doorgevoerd worden, denken ze bij Rethink Robotics (http://www.rethinkrobotics.com/).

  Baxter
  Het KMO-robotje heet Baxter, is zo groot als een mens, heeft twee armen, een plat gezicht met twee ogen. Hij moet niet geprogrammeerd worden, gewone werknemers kunnen hem voordoen wat hij moet doen door zijn handje vast te houden. Hij wordt verkocht voor 22.000 dollar, plus eventuele toebehoren en onderhoudscontract.

  We hoorden onlangs toch: Apple gaat zijn buitenlandse productie terugschroeven en plant een nieuwe fabriek in de VS. Maar er zullen vooral robots werken…

  Even voorstellen: Baxter. Meer op YouTube

 • Bijna weekend – drink met mate
  Als je een alcoholtester te omslachtig vind bij het uitgaan: ijsblokjes! (ook van het MIT)
  ijsblokjes van het MIT
  (image: http://vimeo.com/56772409#)

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.