Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Zieke privacy * Beter dan helicopter

i-nieuws 6 na 6 ** August 16th, 2007 by wim.webgang **

16/08/2007


Zieke privacy

In de VS zijn 100.000 patientendossiers gelekt uit ziekenhuissystemen. Heel wat vertrouwelijke gegevens komen terecht in de informatiesystemen van ziekenhuizen, die voor hun IT-behoeften dikwijls externe bedrijven inschakelen. In dit geval bleek een en hetzelfde bedrijf verantwoordelijk voor minstens vijf verschillende lekken die aan het licht kwamen.
Nadat duidelijk werd dat het bedrijf de bron was van de beveiligingsproblemen, sloot het in alle stilte de boeken. In totaal werkte het bedrijf voor 60 ziekenhuizen, waarvoor het onder meer de websites maakte.


Beter dan helicopter
De Amerikaanse autoriteiten hebben het vooruitzicht op een nieuwe bron van gegevens. De informatie van de spionagesatellieten zou ter beschikking komen van verschillende overheidsdiensten. Nu al konden enkele wetenschappers sommige beelden gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek, en ook de ruimtevaartadministratie kon het materiaal inzien. Er wordt gesproken over het inzetten van de beelden bij grensbewaking en bij opstellen van noodplannen bij natuurrampen. Ook politiediensten zouden in aanmerking komen, maar er is nog geen duidelijkheid over de manier waarop. Ze kijken er misschien wel naar uit want het kan gaan over hoge resolutiebeelden die in real-time kunnen bekeken worden.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.