Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Paasberry Pi: de Piratebox

Uitzending do 18:00 ** April 4th, 2013 by wim.webgang **

Vandaag heeft Floris een ‘pirate box’ ge├»nstalleerd in de studio. Aangesloten aan een wireless router zodat hij een lokaal wifi netwerkje maakt. En versterkt met een repeater waarvan de antenne buiten uit het balkon hangt, waardoor vanop een bank op de wandelpromenade anoniem kan inloggen op onze piratebox.
Er is een speciale distributie, gebaseerd op debian, die van een Raspberry Pi een PiRatebox maakt. Alles is vooraf ingesteld en geconfigureerd, hij heeft een ingebouwde dhcp server, webserver met download, upload en chatfunctie via een webpagina.

We uploaden de tekst van het nieuws, en sluiten af met een mp3 die we gedownload hebben.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.